dimecres, 3 de gener del 2024

Cistells de merenga amb cheescake i fruita de la passió

 Aquest any per Nadal, hem acabat l'àpat amb aquestes postres. Són lluïdes, fàcils de fer i delicioses. Què més volem?? És una recepta adaptada de l'Alma Obregon. 

Ingredients:

Pels nius (12 nius de 6 cm):

3 clares

120 de sucre blanc

60 g de sucre llustre

Pel farcit de Cheesecake:

250 ml de nata 35% m.g

180 g de xocolata blanca per fondre

220 g de crema de formatge (tipus philadelphia)

1 culleradeta d'extracte de vainilla

Preparació:

Comencem preparant els nius. Posem les clares en el bol de la batedora de barnilles i comencem a batre. Quan estiguin una mica muntades, afegim el sucre blanc. Muntem fins que en treure la batedora es quedin consistents.


En aquest punt, afegim sucre llustre passat pel tamís. Ho incorporem en dues vegades i remenem amb moviments envolvents de manera que no es baixin les clares. Preescalfem el forn a 80°. Quan tinguem el forn calent preparem per fer els cistells. Introduïm la merenga en una màniga pastissera amb brocat rissat. En un paper de forn dibuixem els cèrcols, girem el paper i amb la mànega pastissera, repartim la merenga, amb forma de cistell.


Introduïm els cistells dins el forn i ho deixem una hora i mitja. Quan tingueu els cistells cuits, els podeu deixar al forn refredar-se amb la porta una mica oberta. 

Podeu coure els cistells amb antelació i guardar-los en una llauna fins que sigui el moment de servir. 

Mentre es cou la merenga podem fer els farcits:

Salsa de fruita de la passió:

Posem en un cassó la polpa de la fruita de la passió i hi afegim 2 cullerades de sucre. Coeu a foc mitjà fins que comenci a espessir, arribat a aquest punt, enretireu del foc i deixeu refredar.

Crema de cheesecake:

Foneu la xocolata blanca al bany maria o al microones. Un cos fosa, incorporeu la crea de formatge a temperatura ambient i l'extracte de vainilla. Munteu la nata. Incorporem la nata a la crema de formatge, amb moviments envolvents per tal que no baixi la crema. 

Podeu guardar la crema de formatge a la nevera fins que sigui l'hora de servir. 

Quan vulgueu servir els cistells, farciu-los amb la crema de formatge (millor si ha estat una estona fora de la nevera) i poseu per sobre una mica de salsa de fruita de la passió. Serviu.

Recomanació: com que la merenga a la nevera agafa humitat, és millor preparar les postres amb poca antelació, d'aquesta manera seguirà cruixent la merenga i contrasta amb la cremositat del cheesecake i l'acidesa de la salsa de fruita de la passió. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada