divendres, 13 de setembre del 2024

Ajoblanco amb salmó i alvocat

Una crema molt agradable i sedosa al paladar. És molt refrescant i acompanyat de salmó fumant o bacallà fumat, queda deliciós. Podeu acabar amb un toc d'alvocat. Queda un entrant molt vistós.

Ajoblanco amb salmó i alvocat


Ingredients:

200 g d'ametlles crues i sense pela

1-2 grans d'all (al gust)

1 culleradeta de sal

70 g de molla de pa (del dia d'abans)

70 g d'oli d'oliva

30 g de vinagre

800 ml d'aigua freda

6-8 llesques de salmó

1 alvocat

Cibulet i flors comestibles (opcional)


Preparació:

Comenceu preparant l'ajoblanco. En el bol d'una batedora poseu, les ametlles, l'all, la sal, la molla de

 pa, l'oli, el vinagre i l'aigua. Tritureu-ho tot junt una bona estona, fins que aconseguiu una textura

 sedosa i sense grumolls.


Reserveu a la nevera fins al moment de servir. Per acabar el plat, agafeu les llesques de

 salmó i talleu-les per la meitat per la part més llarga. Situeu-les formant una tira i igualeu-

les, enrotlleu-les sobre si mateixes, formant una mena de flor. Traieu la pela de l'alvocat i

 feu-ne quadradets. 

A l'hora de servir, situeu al mig del plat el salmó i l'alvocat. Amb una gerra de servir, 

aboqueu de forma curosa l'ajoblanco ben fresc.

Decoreu amb unes tiges de cibulet, oli de cibulet i flors comestibles. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada