Aquest mes la meva companya de "
Desafio en la cocina" Mabel del blog
A nadie le amarga un dulce, ha fet la proposta salada. L'ha encertat de ple, ja que a casa el pa és una de les receptes que vaig provant i variant. Ja feia temps que volia penjar aquesta genial recepta de pa rústic que el vaig treure del blog
Alfriston Cottage. Aquest pa l'heu de tastar, és molt fàcil de fer (el més fàcil que he fet mai) i el que he obtingut el millor resultat, una crosta supercruixent i una molla com les del pa d'abans...
L'únic que heu de tenir per fer la recepta, és una cassola amb tapa i que
aquesta tapi bé. I com cada mes ja sabeu, si voleu tenir més receptes de pa no deixeu de visitar el blog del "Desafio.."
Ingredients (1 pa de mig quilo):
Les mides són les americanes
3 tasses de farina
1/2 culleradeta de llevat per pa sec
1 i 1/2 culleradeta de sal
1 i 1/2 tasses d'aigua
Preparació:
Poseu en un bol gros la farina i el llevat i barregeu-lo. Afegiu l'aigua i la sal i barregeu fins que tot quedi ben integrat. No cal que estigueu amassant gaire estona, quan veieu que ja s'ha format una massa uniforme, ja la podeu deixar. Espolseu una mica de farina sobre la massa. Tapeu el bol amb paper film o bé amb un drap de cuina i deixeu-lo reposar a temperatura ambient (vigileu que no baixi dels 20º) unes 12h.
Jo el deixo tota la nit. A l'endemà veureu que la massa ha pujat moltíssim.

En aquest punt, poseu la massa sobre el marbre de la cuina prèviament enfarinat. Aixafeu la massa amb les mans per tal que perdi aire. Estireu una mica amb la mà mateix la massa fins que formeu un quadrat. Plegueu la massa en tres parts, és a dir, plegueu els laterals sobre el mig. Després girarem la massa i farem el mateix amb l'extrem que no hem plegat, també plegat en tres. Deixarem reposar la massa fins que estigui el forn preparat.
Escalfem el forn a 250º i posem la cassola que utilitzarem per fer el pa a dins tapada i sense el pa uns 15 minuts. Un cop passat aquest temps, enretirem la cassola amb molt de compte de no cremar-nos del foc i posem a dins el pa. Jo vaig posar el pa amb l'obertura del plegat cap a dalt i és el que després s'esquerda i queda tant maco i rústic. No cal que posem farina o paper de forn, ja que no s'enganxarà. Tapem la cassola i la posem un altre cop dins el forn. El deixem coure durant uns 35 minuts amb la tapa posada.
Un cop passat aquest temps, enretireu la tapa i deixeu coure el pa uns 15 minuts més. Aneu controlant el temps segons com el vulgueu de torradet. Ja veureu quina olor més bona queda a la cuina i com de cruixent queda la crosta!!!