dimarts, 12 d’agost del 2014

Gelat de capuchino

Ja veieu que aquest any he estrenat geladora i la pobra ja treu fum. No sé quin és el gelat que m'ha agradat més però aquest com que m'encanta el cafè, el repetiré segur, a més doblaré quantitats perquè ha volat!!!
Recepta del blog Cocinerando


Ingredients:

200ml de nata per muntar
300ml de llet
60g de sucre
3 rovells d'ou
3 sobres de Nescafé capuchino
1 cullerada de sucre invertit (recepta)
1 cullerada d'essència de vainilla

Preparació:

Com sempre, 12 hores abans de començar a preparar el gelat hem de posar al congelador el bol de la geladora.
Per començar posem un cassó al foc amb la nata, la llet i la vainilla i el deixem fins que bulli. Mentre, en un bol, posem el sucre i els rovells i ho batem i reservem.


 Quan hagi bullit la mescla de llet i nata, l'apartem del foc i hi afegim els sobres de capuchino de Nescafé.

 
Afegim també la mescla de rovells i sucre i ho tornem a posar al foc. Anem remenant fins que espesseixi una mica. Ho apartarem del foc i afegirem el sucre invertit. Ho deixarem refredar. Quan s'hagi refredat, introduirem la mescla a la nevera i ho deixarem com a mínim 4 hores.
Passades les 4 hores, muntarem la geladora amb el bol que teníem al congelador. Posarem la geladora en funcionament i anirem afegint a poc a poc la base del gelat. Ho deixarem fins que agafi consistència de gelat. 


Un cop el tinguem fet, el posarem en un recipient tancat que pugui anar al congelador i ja veureu que poc que us dura al congelador!!


dilluns, 11 d’agost del 2014

Magdalenes de nata

Les magdalenes sempre són ven vingudes a casa. Quan vaig veure aquesta recepta al blog Webos fritos ja me la vaig copiar per fer-la un dia. I aquí la comparteixo amb vosaltres.


Ingredients:

125ml de nata líquida
75ml d'oli d'oliva
3 ous
250g de sucre
250g de farina
12g de llevat
La ratlladura d'una llimona

Preparació:

Poseu els ous i el sucre en el bol de la batedora i bateu-los durant uns 5 minuts.


Afegiu la nata, l'oli i la ratlladura de llimona, remeneu amb compte. Afegiu la farina i el llevat i remeneu la mescla amb moviments envolvents. Poseu la massa dins els papers de magdalenes, ompliu 2/3 parts. 


Poseu a la nevera mínim 15 minuts. Preescalfeu el forn a 250º. Un cop hagi passat el temps de repòs, podeu afegir sucre per sobre, o trossets de xocolata. Poseu-les al forn i baixeu la temperatura a 220º. Passats 10 minuts, baixeu a 200º i deixeu-les coure uns 3-5 minuts més, fins que veieu que estan cuites. Traieu-les del forn i deixeu-les refredar.


dijous, 7 d’agost del 2014

Conill amb bolets (fredolics)

Aquesta recepta de conill és de les més bones que he fet amb aquesta carn i si us agraden els bolets, l'heu de fer. Com que aquest passat any la collita de bolets va ser molt minsa, he utilitzat un pot en conserva natural. 






Ingredients (6 persones):


1 conill
1 ceba grossa
1 pot de fredolics en conserva (330g)o frescos
1 got de vi ranci (200ml)
1 got de caldo de carn o verdures (200 ml)
All i julivert picats
Sal i oli d'oliva

Preparació:

Talleu el conill a trossos petits. Poseu una cassola al foc amb oli i quan estigui calent, afegiu-hi el conill i deixeu-lo daurat. Quan estigui torradet, afegiu-hi la ceba tallada a quadradets. 


Remeneu-ho tot junt i afegiu-hi el got de vi ranci i deixeu-lo uns minuts fins que evapori l'alcohol. Aboqueu-hi el caldo. 


Deixeu coure aproximadament un quart d'hora. En una paella, poseu oli i afegiu-hi els bolets escorreguts del líquid de la conserva, deixeu coure una mica i afegiu-hi l'all i després el julivert.


Quan el conill estigui gairebé cuit, afegiu-hi els bolets i deixeu-ho coure tot junt uns minuts per tal que agafi gust tot plegat. 


Serviu calent!


dimecres, 6 d’agost del 2014

Pastís tigre

A casa només a la meva filla li agrada el fondant i clar quan arriba el seu aniversari, és obligat fer-n'hi un. Enguany volia un d'un tigre, així que em vaig posar a mirar pastissos de tigre i aquest model em va semblar molt graciós. Com que ens empalaga molt, faig una capa molt fina i el farcit, faig sempre els tradicionals d'aquí amb nata i trufa, ja que els farcits americans amb mantega i melmelada no ens agraden tant. Així que si el feu, el podeu posar a la nevera sense problemes.


Ingredients ( 10 persones):

1 pa de pessic de 20cm (recepta)
200ml de trufa (recepta)
200ml de nata muntada
Massa de fondant

Preparació:

Agafeu el pa de pessic i feu-ne tres pisos, és a dir que el pogueu farcir  una amb trufa i l'altre amb nata. Poseu el pis de baix de tot sobre el plat de presentació. Escampeu per sobre la trufa. Poseu a sobre l'altre pis del pa de pessic i escampeu-hi la nata.






Estireu la massa de fondant, podeu comprar-la de colors o com jo la podeu tenyir amb colorant especial. Per tal que no s'enganxi  el fondant a la taula de treball, utilitzeu sucre llustre. Poseu la pasta fondant sobre el corró i poseu-la sobre el pastís, amb el palmell de la mà o amb una eina especial, alliseu la pasta sobre el pastís i retalleu el sobrant.




Amb l'altre fondant de colors, aneu retallant peces per tal de formar la cara.


Un cop acabat, deseu-lo a la nevera. És dolç però la cara que se li posa a la meva filla quan el veu val la pena!!!!!


dimarts, 5 d’agost del 2014

Pa de pessic

Aquest pa de pessic és perfecte per fer pastissos, queda molt esponjós i suau. Amb aquesta recepta podreu fer un pastís de 26cm de diàmetre i uns 8 cm d'altura, amb la qual cosa obtindreu la base per una gran celebració!!


Ingredients (pastis 26 cm diàmetre):

5 ous
160ml de llet
300g de sucre
80ml d'oli d'oliva
285g de farina
1 sobre llevat químic (Royal)
Ratlladura d'una llimona
Un polsim de sal
Unes gotes d'essència de vainilla

Preparació:


Primer de tot separeu els rovells de les clares. Poseu les clares al bol de la batedora i comenceu-les a batre. Quan quasi estiguin muntades, afegiu-hi la meitat del sucre és a dir 150g. Deixeu-les com una marenga i reserveu.

 Ara bateu els rovells d'ou amb el sucre fins (150g) fins que quedin d'un color blanquinós. 


A la preparació de rovells, afegiu-hi la llet, l'oli, la ratlladura de llimona, la vainilla i la sal. Remeneu-ho amb compte que que no es vagi massa la mescla. 


Quan estigui homogeni, afegiu la farina i el llevat passat pel tamís. Feu-ho a poc a poc i amb moviments envolvent.


Finalment afegiu les clares a punt de neu. Feu-ho també a poc a poc, és a dir, afegiu a la mescla anterior una part petita de clares i remeneu amb una llengua i amb moviments envolvents.


Aneu afegint a poc a poc les clares fins que acabeu i obtingueu una massa esponjosa. Preescalfeu el forn a 170º. Agafeu un motllo i unteu-lo amb mantega i després espolseu-lo amb farina. Poseu-hi a dins la massa del pa de pessic. Introduïu-lo al forn calent, 2n pis i calor a dalt i baix. Trigarà aproximadament uns 40 minuts a coure's. Sabreu que està cuit quan la superfície estigui daurada i al introduir un escuradents, aquest surt net. Deixeu refredar el pa de pessic i ja el podreu desemmotllar. Us el podeu menjar empolsinat amb una mica de sucre llustre o be farcir-lo amb el que més us agradi. 


dilluns, 4 d’agost del 2014

Crema de xampinyons

Ja fa uns quants dies la meva amiga Mercè em va demanar que pengés al blog una recepta de crema de xampinyons i aquí està. He utilitzat la recepta del llibre de la Simone Ortega "1080 Recetas de cocina". Això sí, he afegit una mica més de xampinyons dels que posa a la recepta. Queda una crema molt suau i gustosa, i molt saludable.


Ingredients (4-6 persones):

500g de xampinyons
1l de caldo de verdures
4 cullerades de farina
2 cullerades de mantega
Nata líquida (opcional)

Preparació:

Netegeu bé els xampinyons i talleu-los a quadradets ben petits. Poseu una paella al foc i afegiu-hi la mantega. Quan aquesta estigui calenta, poseu-hi els xampinyons. Saleu-los.






Deixeu-ho coure uns 6 minuts. Mentrestant, en un cassó poseu la farina i poseu-lo al foc. Aneu remenant la farina i deixeu-la coure fins que quedi d'un color daurat, vigileu però que no se us cremi. 





Afegiu a la farina un cop estigui rossa, el caldo de verdures. Quan comenci a bullir, afegiu-hi els xampinyons cuits.





Deixeu coure la crema uns 5 minuts. Enretireu-la del foc i passeu-la a una batedora. Tritureu-la fins que quedi una crema ben fina. Quan la tingueu feta, tasteu-la i si cal rectifiqueu-la de sal. Quan l'aneu a servir, podeu posar-hi una mica de nata líquida o un raig d'oli d'oliva verge.


diumenge, 3 d’agost del 2014

Trufa

Aquest mes a casa és un tip de celebrar aniversaris i per tant de fer pastissos. Aprofito doncs per posar-vos la millor recepta que he fet de trufa, ideal per farcir!!


Ingredients ( per fer una capa d'un pastís):

200 ml de nata per muntar (35%greix)
100 g de xocolata 70%
20 g de sucre

Preparació:

Poseu la nata en un cassó juntament amb el sucre. Poseu-la al foc i escalfeu-la, vigilant que no bulli, que agafi suficient temperatura per tal que es dissolgui el sucre i la xocolata. Poseu la xocolata en un bol.


Quan la nata estigui calenta, aboqueu-la sobre la xocolata


 i remeneu amb unes barnilles fins que la xocolata quedi ben desfeta.






Deixeu refredar la mescla i quan estigui temperada o freda, poseu-la a la nevera. Deixeu-la refredar unes 2-3 hores. Un cop ben freda, munteu-la amb una batedora ( si teniu cooking chef, braç de barnilla, velocitat 6) igual com feu amb la nata, d'aquesta manera, no hi ha contrast de temperatures i evitem que quedi la nata gramillonada.
Si no tinguéssiu batedora, l'altre opció és fer-ho amb unes barnilles manuals.