Ja veieu que aquest any he estrenat geladora i la pobra ja treu fum. No sé quin és el gelat que m'ha agradat més però aquest com que m'encanta el cafè, el repetiré segur, a més doblaré quantitats perquè ha volat!!!
Recepta del blog Cocinerando Ingredients:
200ml de nata per muntar300ml de llet
60g de sucre
3 rovells d'ou
3 sobres de Nescafé capuchino
1 cullerada de sucre invertit (recepta)
1 cullerada d'essència de vainilla
Preparació:
Com sempre, 12 hores abans de començar a preparar el gelat hem de posar al congelador el bol de la geladora.
Per començar posem un cassó al foc amb la nata, la llet i la vainilla i el deixem fins que bulli. Mentre, en un bol, posem el sucre i els rovells i ho batem i reservem.
Quan hagi bullit la mescla de llet i nata, l'apartem del foc i hi afegim els sobres de capuchino de Nescafé.
Afegim també la mescla de rovells i sucre i ho tornem a posar al foc. Anem remenant fins que espesseixi una mica. Ho apartarem del foc i afegirem el sucre invertit. Ho deixarem refredar. Quan s'hagi refredat, introduirem la mescla a la nevera i ho deixarem com a mínim 4 hores.
Passades les 4 hores, muntarem la geladora amb el bol que teníem al congelador. Posarem la geladora en funcionament i anirem afegint a poc a poc la base del gelat. Ho deixarem fins que agafi consistència de gelat.
Un cop el tinguem fet, el posarem en un recipient tancat que pugui anar al congelador i ja veureu que poc que us dura al congelador!!