dimarts, 15 de desembre del 2015

"Coquitos" de coco

M'encanten aquests dolços i sembla que ja comencen a fer Nadal. Evidentment es podem menjar tot l'any però us els proposo per endolcir el cafè d'aquests dies de llargues entaulades.



Ingredients:

Per la crema:

200 ml de llet
50 g de sucre
1 ou
20 g de maizena
Beina d'una vainilla

Pels coquitos:

La crema anterior
100 grams de sucre blanc
200 grams de coco ratllat
1 ou
25 grams de mel

Preparació:

Primer de tot poseu els ingredients de la crema en un cassó. Poseu la llet, el sucre, l'ou la maizena i les llavors de vainilla.


Remeneu-ho tot i poseu-ho a foc mitjà. Aneu remenant fins que la mescla comenci a espessir. Un cop ja tingueu la crema feta, enretireu-la del foc i deixeu que es refredi una mica. 


Mentrestant, preescalfeu el forn a 180°, calor a dalt i baix i ventilador. Quan tingueu la crema tèbia, afegiu-hi el sucre, el coco l'ou i la mel. Remeneu bé fins a aconseguir una mescla homogènia. 

Poseu la massa dins una mànega pastissera, amb un boquet rissat. Agafeu una plata que pugui anar al forn per coure els "coquitos". Aneu formant una mena de piràmides sobre un paper de forn o una làmina de silicona per tal que no s'enganxin. 


Quan tingueu el forn calent, poseu la plata i deixeu coure els dolços fins que tinguin un color daurat, trigareu aproximadament uns 15 minuts. Un cop cuits, enretireu-los del forn i deixeu-los refredar. 



Recepta del bloc Galetes i més coses dolces que l'ha tret del llibre de Webos fritos.

dijous, 10 de desembre del 2015

Crema d'ametlles amb escamarlans

Arriba el dia 10 i una nova proposta de Cocina Typical Spanish!!! Recopilatori #CampanasobrecampanaTS. Aquests mes les reptadores s'han organitzat en 3 grups i ens hem anat apuntant. Jo em vaig apuntar al grup MAZAPAN de la Julia Romero. En definitiva hem hagut de fer una recepta típica de la nostra zona amb l'ingredient: ametlla. Se'ns ha demanat una recepta de Nadal. Crec que a Catalunya tradicionalment mengem el massapà sobretot en el tortell de reis. Com que ja el tinc penjat al bloc he començat a investigar i he trobat aquesta recepta catalana que data de l'època medieval. Sembla ser que per aquella època el que coneixem com a menjar blanc es menjava també salat, acompanyat per exemple de pollastre. Així que cercant he trobat aquesta actualització de la crema d'ametlla que ha resultat ser un èxit (Del bloc de l'Escola d'Hostaleria de Catalunya Via Magna). Us la recomano per aquests dies de Nadal, és boníssima i acompanyada d'uns bons escamarlans no em direu que no fa festa!!


Ingredients (4 persones):

200g de farina d'ametlla
750g de brou de pollastre
3 grans d'all
125ml de nata líquida
Oli, sal i pebre
Cibulet+

Preparació:

Posem una paella grossa al foc amb una mica d'oli. Quan estigui l'oli calent afegim els alls picats, 
deixem que es daurin a temperatura mitja. Quan estiguin els alls mig cuits afegim els escamarlans. 


Els deixem coure uns minuts fins que hagin canviat de color. Enretirem els escamarlans del foc i els hi traiem les cloves. En podem deixar 4 amb el cap per decorar. En el mateix oli on hem cuit els escamarlans, posem a foc baix les ametlles. Deixem que l'ametlla es rossegi una mica.


Afegim el caldo de pollastre i deixem coure uns minuts fins que comenci a espessir una mica. 


Afegim la nata líquida, el pebre i la sal. Tastem i si voleu que la crema quedi més fina, podeu passar-la per la batedora. 


Serviu-la calenta acompanyada dels escamarlans i una mica de cibulet.

Podeu trobar més receptes nadalenques de les diferents regions aquí, no us ho perdeu!!

dimarts, 1 de desembre del 2015

Coca amb pernil dolç, peres i Tou dels til·lers

Donat que tenim a la cantonada les festes de Nadal, us proposo un entrant o pica pica per aquestes festes. Es tracta d'una combinació deliciosa amb un formatge de casa nostra esplèndid, que si l'acompanyem amb un bon pernil, farà un entrant la mar d'original i deliciós.


Ingredients (4 persones):

4 llesques de xapata o coca de pa
4 llesques de pernil dolç de qualitat (gruixudes)
4 llesques de formatge Tou dels til·lers
2 peres
3 cullerades de sucre
Oli d'oliva

Preparació:

Primer de tot heu de coure les peres en un almívar. Peleu les peres, talleu-les a llesques i poseu-les en un cassó cobertes d'aigua i amb el sucre. Deixeu bullir les peres amb l'almívar a foc mig fins que estiguin les peres cuites. 





Quan estiguin les peres cuites, poseu una planxa al foc amb una mica d'oli i marqueu el pernil dolç.


Mentre, torreu les coques. Un cop cuites les peres i el pernil, podreu muntar la coca per introduir-la a gratinar. Sobre una plata que pugui anar al forn, poseu les torrades, un raig d'oli i a sobre el pernil dolç. Sobre el pernil, poseu les peres i a sobre el formatge. Enceneu el gratinador i poseu les coques al forn fins que veieu que el formatge es comenci a fondre. En un bol, poseu la ruca neta i amaniu-la amb una mica d'oli d'oliva i sal. Enretireu les coques del forn. Poseu-les en el plat de servir i repartiu per sobre una mica de ruca. Serviu mentre encara estigui calent.

divendres, 27 de novembre del 2015

Quiche de camagrocs i trompetes de la mort

El cap de setmana passat ens vam escapar una estona a buscar bolets i a part de pinatells, vam trobar trompetes i camagrocs. Vaig estar a punt de fer una truita però al final em vaig decidir per aquesta deliciosa i facilíssima quiche. 


Ingredients(6 persones):

300g de bolets (camagrocs i trompetes)
1 ceba grossa o 2 mitjanes
200g bacon
200ml de crema de llet
3 ous
1 làmina de pasta brisa
Oli d'oliva, pebre i sal
Spray antiadherent o mantega i farina (per untar el motllo)

Preparació:

Preescalfeu el forn a 190º. Agafeu un motllo rodó i unteu-lo amb mantega i farina o bé amb spray antiadherent. Poseu la massa brisa sobre el motllo i quan el forn estigui calent, introduïu-lo-hi. Deixeu coure uns 10 minuts. 


Mentre prepareu el farcit. Poseu una paella al foc amb oli. Peleu la ceba i talleu-la a rodanxes. Quan l'oli estigui calent, poseu la ceba a coure a foc mig per tal que quedi transparent la ceba i no es cremi. 


Quan veieu que comença a estar transparent la ceba, afegiu-hi els bolets i el bacon.





Deixeu coure el conjunt fins que els bolets estiguin cuits i el bacon també. Arribats a aquest punt, afegiu els ous i la crema de llet. 




Salpebreu la mescla i barregeu. Apagueu el foc, no s'ha de coure ja que s'acabarà de coure al forn.
Quan tingueu la massa del forn precuita (passats uns 10 minuts), traieu la massa del forn i poseu-hi el farcit. torneu a introduir la quiche al forn i deixeu-la coure fins que veieu que la superfície comença a quedar una mica rossa, trigarà uns 20-30 minuts. Un cop cuita, traieu-la del foc i poseu-la en una plata de presentació. Bon profit!!!


dijous, 26 de novembre del 2015

Ous embolcallats

L'altre dia passejant pel bloc de la Mònica d' Ensucrat vaig veure aquesta recepta. No he trigat gaire a fer-la ja que d'entrada ja sabia que seria una festa pels meus fills. Té tot el que els hi encanta, així que ha estat un èxit. Us ho recomano per un esmorzar complet o bé per un sopar.


Ingredients (4 persones):

4 llesques de bacon
4 ous
2 llesques de pa de motllo
Spray antiadherent

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. Agafeu uns motllos de magdalenes i pinteu-los amb spray antiadherent o bé amb mantega. Amb un tallapastes de la mida de les magdalenes talleu 4 cercles de pa de motllo. 


Poseu el pa de motllo a la part inferior dels motllos.





Poseu al voltant del pa les llesques de bacon.




Introduiu al centre un ou i saleu.




Quan el forn estigui calent, introduiu-los al forn i deixeu-los uns 10-12 minuts fins que estiguin cuits.





dilluns, 23 de novembre del 2015

Cargols amb allioli i cansalada

Quan comença a arribar la fred sembla que hi ha plats qe venen més de gust. Els cargols és un d'aquests casos. A casa ens agraden de totes maneres però aquesta és la que cuino més sovint, és fàcil però molt gustosa. Hi ha molts llocs que couen directament els cargols a la llauna però a mi m'agraden ben cuits, de manera que els bullo abans i després els faig al forn. Acompanyeu-los d'una bona copa de vi.



Preparació (4 persones):

200 cargols
6 talls de cansalada viada curada
300-400 ml d'allioli
2 fulls de llorer
1 branca de romaní
Sal

Preparació:

Els cargols abans de cuinar-los, s'han de bullir varies vegades. Cal que els cargols estiguin purgats. Renteu els cargols de manera que quedin ben nets. Poseu una olla amb força aigua al foc amb els cargols a dins. No els poseu amb l'aigua calenta, sinó quedarà el cargol dins la clova i no agafa tant de gust. Quan hagi bullit per primera vegada, enretireu-los i llenceu l'aigua. Torneu a posar aigua al foc amb els cargols i torneu-los a bullir, aquest cop amb el llorer i la branca de romaní. Reserveu-los. Ara escalfeu el foc amb calor a dalt i a baix a 180º. Poseu els cargols en una llauna, plata o alguna cassoleta. Cal que poseu els cargols amb l'obertura cap amunt per tal que s'impregnin bé de la salsa. Agafeu la cansalada i talleu-la a dadets petits.


Repartiu-los sobre els cargols. Poseu-los al forn.



Quan veieu que la cansalada està cuita, enretireu els cargols del forn i afegiu-hi l'allioli per sobre. Poseu a gratinar l'allioli amb el grill del forn. Quan l'allioli estigui una mica daurat ja els podreu servir.

divendres, 20 de novembre del 2015

Caramels de pasta fil·lo amb crema de xocolata

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiwA4eIJuGD6vGqHkczEqH8xb3-rq0nr50_KjYlL_Wt9GkXJv1fuXwcHwjTuVrqzN92u729l9k61bmQsEqvO7PB7-rYXTH-n1vSgzVQuW_fz3whiEmaYzRd8hGvQ35SHK0tUAppU9YwRUD/s1600/IMG-20141013-WA0022.jpgEl dia 20, com cada mes se m'acumula la feina. És també la proposta de la Mercè de Destapant cassoles, Del blog al plat. En aquesta ocasió hem fet el xafarder pel bloc Dolcíssims. I com bé diu el nom, hi ha un seguit de boníssimes propostes dolces. Jo n'he triat una cruixent, ràpida, original i boníssima. Aquests caramels amb poca estona estan fets i són ideals per a petits i grans.







Ingredients:

1 paquet de pasta fil·lo
Nutella
Mantega
Sucre llustre

Preparació:

El dia abans o com a mínim unes 5 hores abans, agafeu una glaçonera i farciu els forats amb nutella.


Cal que estigui la nutella congelada per fer els caramels. Quan els vulgueu preparar, preescalfeu el forn a 190º i agafeu la pasta fil·lo . Traieu els fulls del paquet d'un en un ja que sinó s'assequen molt ràpid. Talleu  les làmines de pasta Fil·lo per la meitat. Poseu unes cullerades de mantega al microones i foneu-la. Amb un pinzell unteu el rectangle de pasta fil·lo i doblegueu-la, formant així un quadrat. Unteu amb més mantega. Poseu al mig del quadrat la nutella congelada. 


Doblegueu la pasta fil·lo sobre la crema de xocolata i embolcalleu-la. Cargoleu els extrems com si fos un caramel. Pinteu-los una mica més amb mantega.


Poseu els caramels sobre una plata de forn



i coeu-les durant uns 10 minuts o fins que veieu que estan dauradets. Gaudiu d'aquests cruixents "caramels" de xocolata!!