Donat que tenim a la cantonada les festes de Nadal, us proposo un entrant o pica pica per aquestes festes. Es tracta d'una combinació deliciosa amb un formatge de casa nostra esplèndid, que si l'acompanyem amb un bon pernil, farà un entrant la mar d'original i deliciós.
Ingredients (4 persones):
4 llesques de xapata o coca de pa4 llesques de pernil dolç de qualitat (gruixudes)
4 llesques de formatge Tou dels til·lers
2 peres
3 cullerades de sucre
Oli d'oliva
Preparació:
Primer de tot heu de coure les peres en un almívar. Peleu les peres, talleu-les a llesques i poseu-les en un cassó cobertes d'aigua i amb el sucre. Deixeu bullir les peres amb l'almívar a foc mig fins que estiguin les peres cuites.
Quan estiguin les peres cuites, poseu una planxa al foc amb una mica d'oli i marqueu el pernil dolç.
Mentre, torreu les coques. Un cop cuites les peres i el pernil, podreu muntar la coca per introduir-la a gratinar. Sobre una plata que pugui anar al forn, poseu les torrades, un raig d'oli i a sobre el pernil dolç. Sobre el pernil, poseu les peres i a sobre el formatge. Enceneu el gratinador i poseu les coques al forn fins que veieu que el formatge es comenci a fondre. En un bol, poseu la ruca neta i amaniu-la amb una mica d'oli d'oliva i sal. Enretireu les coques del forn. Poseu-les en el plat de servir i repartiu per sobre una mica de ruca. Serviu mentre encara estigui calent.
Això costa esperar Nadal per tastar-lo!!!
ResponEliminaPetons
Palmira
Com entrant, tapeta, i plat m'encanta! una bona combinació de sabors!!
ResponEliminaMira que no he sentit parlar d'aquest formatge i m'has fet agafar curiositat! La combinació de la pera/formatge és sempre molt bona així que hauré de mirar si per Nadal trobo el formatge... ja m'has creat una necessitat! jajajajaja
ResponEliminaUna abraçada Sussi
Una combinació molt encertada, perfecte com a aperitiu per aquestes festes.
ResponEliminaSE ve delicioso! ese marisco se sale d e la pantalla! Besotes!! sigo con mi ronda TS
ResponElimina