Ja tenim aquí un altre mes del Desafío en la cocina. Aquest mes, la Mª Luz de Trasteando en mi cocina ens ha proposat de fer els cocidos típics dels diferents llocs d'Espanya. Aquí evidentment de cocidos poquets...a casa de tota la vida.. l'escudella i la carn d'olla. M'imagino que a cada casa hi poseu diferents ingredients, jo us poso el que fem a casa. Quan arriba el fred una dia a la setmana no pot fallar i és la meva mare qui normalment el fa. Aquest mes com cada mes podeu veure les diferents receptes de les meves companyes desafiadores a: Desafio: cocido.
Escudella |
Carn d'olla |
Ingredients (8-10 persones):
1 brassó de xai
1 vena de coll de xai
1 tall de poma de vedella
2 talls de costella de vedella
2 talls de cuní de vedella
1/2 botifarra negra
1 cua de porc
1 tira de costelló de porc
1 orella de porc
2 ossos del moll
2-3 ossos blancs
800g de carn picada (meitat porc meitat vedella)
1/4 de col
3fulles de bleda
2 fulles d'api
2 porros
4 pastanagues
6 patates mitjanes
1 grapat de mongetes seques o cigrons.
10 litres d'aigua
1 ou
Sal
All i julivert
Farina
400g de galets petits (tiburons)
Preparació:
Poseu l'aigua en una olla grossa o en dues més petites. Poseu dins l'olla tota la carn menys la carn picada. Quan comenci a bullir deixeu-la una hora i mitja a foc mig. Mentre va bullint aneu desescumant ( traieu l'escuma que va deixant la carn). Feu la pilota. En un bol poseu la carn picada, saleu-la i afegiu-hi l'ou, l'all i el julivert tallats. Remeneu-ho tot i formeu les pilotes. Passeu-les per la farina per tal que quedin ben formades i segellades.
Passada l'hora i mitja, poseu-hi l'api, els porros, les pastanagues, les patates, les pilotes, les mongetes seques i la sal. Passades dues hores i mitja de la cocció, afegiu-hi la col i la botifarra negra. Deixeu coure-ho tot mitja hora més.
Un cop cuit, enretireu caldo de l'olla i poseu-lo en una olla més petita. Poseu-lo a bullir. Quan arrenqui el bull, afegiu els galets. Deixeu bullir fins que estiguin cuits. Rectifiqueu de sal si cal i serviu, primer el caldo amb els galets i després la carn d'olla.
A veure el proper mes que ens proposa la Rocio de desafío dolç!!! a esperar!
Una pinta estupenda la de tu cocido, besos
ResponEliminaLa verdad es que con éste frio ...lo mejor un plato calentito ...estupenda receta , besos
ResponEliminaMira, este no lleva garbanzos sino judías, muy ricas también, seguro. Bsito
ResponEliminaCurioso que se use una pasta tan grande, a diferencia del madrileño. Nunca vi sopa con ese tipo de pasta. Tiene buenísima pinta.
ResponEliminaRiquisimo, se ve bien bueno tu cocido. Esa sopa tiene que estar muy calentita, me recuerda a la que hacia mi madre, siempre me tomaba dos platos, pero con fideillos.
ResponEliminaque rico calentito....
ResponEliminaTiene una pinta fabulosa, ya sea la receta de tu madre o de quien sea jajaja calentito lo mejor felicidades Un besazo Vanessa de Il Prezzemolo Tritato
ResponEliminaNo hi ha res com una bona escudella feta per la mare!
ResponEliminaEncara recordo de petiteta quan anàvem a menjar l'escudella per la festa del poble!!!
Petonets,
Palmira
Quien pillara ahora un platico calentito!!! Besos
ResponEliminaCuanto más la ve más me gusta la escudella, al final tendré que probarla. Besos
ResponEliminaUN PLATO RIQUISIMOOO, MIS FELICITACIONES SALUDOS DESDE CADIZ
ResponEliminaEstupendo!!!! esta sopa me gusta, tendré que probarla Un besito
ResponEliminaMira quina pinta tan bona, y apa, quatre pilotes, que no faltiiiii, al Nadal jo faré l'escudella i carn d'olla amb els seus galets, mira, ja tinc ganes de que arribi. Petons Yolanda.
ResponEliminabuenisimo!!!!, te ha quedado de lujo!, un gran desafio!! un bikiño
ResponEliminaQue pinta más rica tiene tu cocido, muy completito!
ResponEliminaBesinesssss
que bona l'escudella, a casa la mengem cada setmana, menys per nadal jeje
ResponEliminapetons
Que pringá!! Espectacular la presentación!! Enhorabuena y un saludo
ResponEliminaPues fíjate que aunque había oido hablar de este plato nunca me había parado a mirar que llevaba y se ve riquísimo
ResponEliminaBesitos