dimecres, 20 de novembre del 2013

Escudella i carn d'olla

DESAFÍO EN LA COCINAJa tenim aquí un altre mes del Desafío en la cocina. Aquest mes, la Mª Luz de Trasteando en mi cocina ens ha proposat de fer els cocidos típics dels diferents llocs d'Espanya. Aquí evidentment de cocidos poquets...a casa de tota la vida.. l'escudella i la carn d'olla. M'imagino que a cada casa hi poseu diferents ingredients, jo us poso el que fem a casa. Quan arriba el fred una dia a la setmana no pot fallar i és la meva mare qui normalment el fa. Aquest mes com cada mes podeu veure les diferents receptes de les meves companyes desafiadores a: Desafio: cocido.







Escudella

Carn d'olla


Ingredients (8-10 persones):


1 brassó de xai
1 vena de coll de xai
1 tall de poma de vedella
2 talls de costella de vedella
2 talls de cuní de vedella
1/2 botifarra negra
1 cua de porc
1 tira de costelló de porc
1 orella de porc
2 ossos del moll
2-3 ossos blancs
800g de carn picada (meitat porc meitat vedella)
1/4 de col
3fulles de bleda
2 fulles d'api
2 porros
4 pastanagues
6 patates mitjanes
1 grapat de mongetes seques o cigrons.
10 litres d'aigua
1 ou
Sal
All i julivert
Farina
400g de galets petits (tiburons)

Preparació:

Poseu l'aigua en una olla grossa o en dues més petites. Poseu dins l'olla tota la carn menys la carn picada. Quan comenci a bullir deixeu-la una hora i mitja a foc mig. Mentre va bullint aneu desescumant ( traieu l'escuma que va deixant la carn). Feu la pilota. En un bol poseu la carn picada, saleu-la i afegiu-hi l'ou, l'all i el julivert tallats. Remeneu-ho tot i formeu les pilotes. Passeu-les per la farina per tal que quedin ben formades i segellades.


Passada l'hora i mitja, poseu-hi l'api, els porros, les pastanagues, les patates, les pilotes, les mongetes seques i la sal. Passades dues hores i mitja de la cocció, afegiu-hi la col i la botifarra negra. Deixeu coure-ho tot mitja hora més.
Un cop cuit, enretireu caldo de l'olla i poseu-lo en una olla més petita. Poseu-lo a bullir. Quan arrenqui el bull, afegiu els galets. Deixeu bullir fins que estiguin cuits. Rectifiqueu de sal si cal i serviu, primer el caldo amb els galets i després la carn d'olla.


 
A veure el proper mes que ens proposa la Rocio de desafío dolç!!! a esperar!
























18 comentaris:

  1. La verdad es que con éste frio ...lo mejor un plato calentito ...estupenda receta , besos

    ResponElimina
  2. Mira, este no lleva garbanzos sino judías, muy ricas también, seguro. Bsito

    ResponElimina
  3. Curioso que se use una pasta tan grande, a diferencia del madrileño. Nunca vi sopa con ese tipo de pasta. Tiene buenísima pinta.

    ResponElimina
  4. Riquisimo, se ve bien bueno tu cocido. Esa sopa tiene que estar muy calentita, me recuerda a la que hacia mi madre, siempre me tomaba dos platos, pero con fideillos.

    ResponElimina
  5. Tiene una pinta fabulosa, ya sea la receta de tu madre o de quien sea jajaja calentito lo mejor felicidades Un besazo Vanessa de Il Prezzemolo Tritato

    ResponElimina
  6. No hi ha res com una bona escudella feta per la mare!
    Encara recordo de petiteta quan anàvem a menjar l'escudella per la festa del poble!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Quien pillara ahora un platico calentito!!! Besos

    ResponElimina
  8. Cuanto más la ve más me gusta la escudella, al final tendré que probarla. Besos

    ResponElimina
  9. UN PLATO RIQUISIMOOO, MIS FELICITACIONES SALUDOS DESDE CADIZ

    ResponElimina
  10. Estupendo!!!! esta sopa me gusta, tendré que probarla Un besito

    ResponElimina
  11. Mira quina pinta tan bona, y apa, quatre pilotes, que no faltiiiii, al Nadal jo faré l'escudella i carn d'olla amb els seus galets, mira, ja tinc ganes de que arribi. Petons Yolanda.

    ResponElimina
  12. buenisimo!!!!, te ha quedado de lujo!, un gran desafio!! un bikiño

    ResponElimina
  13. Que pinta más rica tiene tu cocido, muy completito!
    Besinesssss

    ResponElimina
  14. que bona l'escudella, a casa la mengem cada setmana, menys per nadal jeje

    petons

    ResponElimina
  15. Que pringá!! Espectacular la presentación!! Enhorabuena y un saludo

    ResponElimina
  16. Pues fíjate que aunque había oido hablar de este plato nunca me había parado a mirar que llevaba y se ve riquísimo
    Besitos

    ResponElimina