Sembla que sovint quan s'ha de fer algun plat al forn, ens hagi de dur molta feina. Jo en canvi recorro al forn quan vull fer algun plat, que quedi bé i que a més a més no porti massa temps fer-lo. Aquest és un bon exemple, el peix al forn sempre és èxit assegurat, només heu de tenir em compte no coure'l massa. En aquest cas, amb la picada d'ametlles queda un plat ben lluït.
Ingredients (4 persones):
4 llobarros de ració
4 patates grosses
200g d'ametlles
1/2 manat de julivert
5 grans d'all
Oli d'oliva extra verge
Sal
1/2 got d'aigua
Preparació:
Primer de tot, enceneu el forn a 180º. Els llobarros han d'estar desescamats i podeu deixar o treure el cap. Saleu els llobarros i reserveu-los. Prepareu la picada. En una picadora, poseu el julivert, els alls i les ametlles.
Piqueu-ho, quan comenci a agafar una consistència espessa, afegiu-hi un bon raig d'oli. Segui picant fins que tingueu el gruix que més us agradi. A mi com que m'agrada trobar l'ametlla, no les he picat massa fines.
Peleu i talleu les patates a rodanxes. Agafeu una plata del forn i poseu-hi oli. A sobre escampeu-hi les patates, saleu-les i tireu per sobre un raig d'oli i mig got d'aigua. Poseu a sobre les patates els llobarros. Repartiu la picada d'ametlles per sobre i per dins els llobarros. Poseu un raig d'oli també sobre els llobarros. Introduïu-los al forn al segon pis.
Deixeu-los coure durant uns 7 minuts i doneu-los-hi la volta. Torneu-los a posar al forn un 7-8 minuts més. Per veure si estan cuits, separeu una mica la carn i si és de color blanc, vol dir que ja està. El temps de cocció dependrà també del forn i de la mida dels llobarros.
Un cop cuits ja els podeu servir acompanyats de les patates. Jo en aquesta ocasió els he servit sense la pell i les espines, en lloms, així sempre és més agraït de menjar, encara més si hi ha nens!!
Un plat boníssim! el llobarro m'agrada força i amb aquesta picadeta és un èxit assegurat!
ResponEliminaGràcies Eva, una abraçada!!
ResponEliminaJo també sóc fan de totes les receptes al forn!
ResponEliminaAquest llobarro amb la picada i les patates, ha de quedar super gustós.
Sovint les patates, el millor!
EliminaAmb aquesta picadeta el llobarro ha de quedar fantàstic!
ResponEliminaA casa ens agrada molt fer servir el forn per tot, em sembla que és la manera més fàcil y bona de cuinar.
Recepta apuntada!
Petonets,
palmira
Gràcies Palmira, petonets!
EliminaA mi també m'agrada molt el llobarro al forn! No cal molta floritura, unes patates i una picada com la teva i tens un plat fantàstic per gaudir en família o amb amics.
ResponEliminaSi amb poca cosa fas un plat ràpid!!
EliminaUff quina gana em fa venir aquest llobarro, és que és el peix que més m' agrada i amb aquesta picadeta ha de ser tota una delícia.
ResponEliminaA mi també m'encanta el llobarro, es molt agrait!!
Eliminarecepte molt bona i senzilla pero les patates amb 15 minuts quedaran una mica crues....
ResponElimina