Ingredients:
750 ml de llet6 rovells d'ou
200 g de sucre
2 cullerades de midó (maizena)
1 branca de canyella
Pela de mitja llimona
Preparació:
Poseu en un cassó el litre de llet, la canyella i la llimona. Porteu-ho a ebullició.En un bol, poseu els rovells d'ou, el sucre i la maizena.
Remeneu-ho bé fins que no quedin grumolls. Quan la llet bulli,aparteu-la del foc i enretireu la llimona i la canyella. Aneu afegint a poc a poc la llet al bol amb els rovells. Aneu remenant i quan s'hagi diluït tot, torneu-la a posar al cassó. Per evitar que s'enganxi, jo abans de tornar-la a posar al foc o bé rento el cassó o la poso en un altre; sinó sovint la llet al bullir deixa una pel·lícula al fons que es va enganxant al espessir-se. Torneu a posar el cassó al foc i aneu remenant. Veureu que en pocs minuts, s'anirà espessint. Quan comenci a bullir, enretireu-la del foc i deixeu-la refredar. Si la voleu desar a la nevera un cop freda i voleu evitar que es faci una capa a sobre, poseu arran de la crema un tros de paper film. Podeu guardar-la dins la nevera uns quants dies.
Que delicia, me quedo con tu receta.Besotessss
ResponEliminauna elaboració bàsica de pastisseria que no pot faltar a un bon receptari de cuina!
ResponEliminaTot un clàssic però indispensable en tantes receptes que sempre està bé tenir-lo a prop en el blog, oi?
ResponEliminaPetonets,
palmira
Boníssima!!! moltes gràcies :)
ResponEliminaUna d' aquelles receptes de sempre, útil i molt bona!
ResponElimina