dilluns, 18 de novembre del 2013

Crema pastissera

Amb aquesta crema podeu farcir qualsevol brioix, pasta de full, bunyols...el que vulgueu. No cal dir però que sola ja està boníssima!!!



Ingredients:

750 ml de llet
6 rovells d'ou
200 g de sucre
2 cullerades de midó (maizena)
1 branca de canyella
Pela de mitja llimona

Preparació:

Poseu en un cassó el litre de llet, la canyella i la llimona. Porteu-ho a ebullició.


 En un bol, poseu els rovells d'ou, el sucre i la maizena.


Remeneu-ho bé fins que no quedin grumolls. Quan la llet bulli,aparteu-la del foc i enretireu la llimona i la canyella. Aneu afegint a poc a poc la llet al bol amb els rovells. Aneu remenant i quan s'hagi diluït tot, torneu-la a posar al cassó. Per evitar que s'enganxi, jo abans de tornar-la a posar al foc o bé rento el cassó o la poso en un altre; sinó sovint la llet al bullir deixa una pel·lícula al fons que es va enganxant al espessir-se. Torneu a posar el cassó al foc i aneu remenant. Veureu que en pocs minuts, s'anirà espessint. Quan comenci a bullir, enretireu-la del foc i deixeu-la refredar. Si la voleu desar a la nevera un cop freda i voleu evitar que es faci una capa a sobre, poseu arran de la crema un tros de paper film. Podeu guardar-la dins la nevera uns quants dies.

5 comentaris:

  1. Que delicia, me quedo con tu receta.Besotessss

    ResponElimina
  2. una elaboració bàsica de pastisseria que no pot faltar a un bon receptari de cuina!

    ResponElimina
  3. Tot un clàssic però indispensable en tantes receptes que sempre està bé tenir-lo a prop en el blog, oi?
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  4. Una d' aquelles receptes de sempre, útil i molt bona!

    ResponElimina