dijous, 10 de desembre de 2015

Crema d'ametlles amb escamarlans

Arriba el dia 10 i una nova proposta de Cocina Typical Spanish!!! Recopilatori #CampanasobrecampanaTS. Aquests mes les reptadores s'han organitzat en 3 grups i ens hem anat apuntant. Jo em vaig apuntar al grup MAZAPAN de la Julia Romero. En definitiva hem hagut de fer una recepta típica de la nostra zona amb l'ingredient: ametlla. Se'ns ha demanat una recepta de Nadal. Crec que a Catalunya tradicionalment mengem el massapà sobretot en el tortell de reis. Com que ja el tinc penjat al bloc he començat a investigar i he trobat aquesta recepta catalana que data de l'època medieval. Sembla ser que per aquella època el que coneixem com a menjar blanc es menjava també salat, acompanyat per exemple de pollastre. Així que cercant he trobat aquesta actualització de la crema d'ametlla que ha resultat ser un èxit (Del bloc de l'Escola d'Hostaleria de Catalunya Via Magna). Us la recomano per aquests dies de Nadal, és boníssima i acompanyada d'uns bons escamarlans no em direu que no fa festa!!


Ingredients (4 persones):

200g de farina d'ametlla
750g de brou de pollastre
3 grans d'all
125ml de nata líquida
Oli, sal i pebre
Cibulet+

Preparació:

Posem una paella grossa al foc amb una mica d'oli. Quan estigui l'oli calent afegim els alls picats, 
deixem que es daurin a temperatura mitja. Quan estiguin els alls mig cuits afegim els escamarlans. 


Els deixem coure uns minuts fins que hagin canviat de color. Enretirem els escamarlans del foc i els hi traiem les cloves. En podem deixar 4 amb el cap per decorar. En el mateix oli on hem cuit els escamarlans, posem a foc baix les ametlles. Deixem que l'ametlla es rossegi una mica.


Afegim el caldo de pollastre i deixem coure uns minuts fins que comenci a espessir una mica. 


Afegim la nata líquida, el pebre i la sal. Tastem i si voleu que la crema quedi més fina, podeu passar-la per la batedora. 


Serviu-la calenta acompanyada dels escamarlans i una mica de cibulet.

Podeu trobar més receptes nadalenques de les diferents regions aquí, no us ho perdeu!!

6 comentaris:

  1. Quina meravella de crema! Amb aquests ingredients i aquesta pinta és pura tentación per nosaltres!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. Una crema deliciosa!!! Es ideal para estos días en familia y quedar de lujo!!! Un beso, Elisa.

    ResponElimina
  3. Me parece que debe quedar bien gustosa este crema, que por cierto me parece muy novedosa.

    ResponElimina
  4. Una receta muy navideña y festiva. Y que habría servido igual para tu equipo como para el polvorón (jjajajajaj): Me encanta, se ve muy fina y delicada.

    ResponElimina