dijous, 31 de desembre del 2015

Merenga suïssa

De merenga n'hi ha de tres classes, la francesa, la italiana i la suïssa. Aquest tipus de merenga és perfecte per decorar pastissos sense necessitat de coure's. Abans de muntar les clares ja es cou la clara amb la qual cosa només fa falta (si es vol) torrar una mica amb un cremador per decorar una mica més la merenga. La seva realització no és massa complicada, això si necessitareu un termòmetre ja que si us passeu en la temperatura se us couran les clares i ja no podreu muntar la merenga.

 

Ingredients (per uns 400g de merenga):

200g de clares d'ou
300g de sucre
Unes gotes de llimona

Preparació:

Necessitareu per començar dos cassons, un de més gran i un altre més petit per fer el bany maria. Poseu aigua en el cassó més gran i escalfeu-lo al foc. En el cassó més petit, poseu les clares i el sucre. Poseu el cassó petit sobre el gros i així obtindreu un bany maria. El que heu de tenir en compte és que el cassó petit no toqui mai l'aigua, s'ha d'escalfar amb el vapor de l'aigua només. 


Aneu remenant la preparació fins que el sucre s'hagi dissolt en les clares. Heu d'aconseguir una temperatura del conjunt no superior als 60º. A prop d'aquesta temperatura les clares i el sucre ja s'hauran cuit però no quallat.


Un cop aconseguida la temperatura desitjada, aparteu el cassó del bany maria i deixeu-lo refredar una mica. Un cop temperada la mescla poseu-la dins el bol de la batedora (Keenwood) i poseu les barnilles de muntar. Comenceu a batre com si fossin clares, primer a temperatura mitja i quan comenci a muntar, augmenteu la velocitat. Estaran al punt desitjat quan hagi baixat la temperatura de la merenga i quan a l'extreure les barnilles, la merenga es mantingui en forma de punta com a la fotografia. Si no utilitzeu la merenga de seguida podeu guardar-la a la nevera, si la voleu per decorar la podeu posar dins la mànega pastissera amb el broquet posat. La tindreu perfecte i a punt quan la necessiteu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada