Aquest any pel dia de Sant Esteve, un plat ben català. He optat per fugir de les innovacions i he pensat, què millor per assegurar un bon àpat que un bon pollastre de pagès tradicional. Cal això si una bona matèria primera, un bon pollastre i temps per anar coent amb tranquil·litat. Fet d'un dia per l'altre guanya molt així que encara millor per aquests dies de festa que anem tots atrafegats amunt i avall.
Ingredients (10-12 persones):
Un pollastre de pagès3 cebes de Figueres grosses
6 grans d'alls
1 branca de canyella (petita o mitja grossa)
1 fulla de llorer
Pebre
Sal
Oli d'oliva
1 got de conyac
1 got de vi blanc
200g de prunes seques
Un grapat de pinyons
1l de caldo de carn
Preparació:
Poseu una cassola grossa al foc. Afegiu-hi l'oli i quan estigui calent, aneu posant el pollastre tallat i salpebrat. Coeu-ho a foc alt, només cal enrossir-ho. Aneu coent per tandes ja que no us hi cabrà tot de cop a la cassola. Un cop aneu rossejant el pollastre aneu-lo guardant en una plat i aneu fent fins que tingueu tot el pollastre ben rossejat.
Quan hagueu acabat, peleu les cebes i talleu-les a daus. Enretireu un a mica d'oli de la cassola (si n'hi ha molt) i afegiu-hi la ceba, els alls, el llorer i la canyella.
Coeu el conjunt durant uns 2-3 minuts, fins que estigui la ceba transparent. Arribat a aquest punt, ja podreu afegir a la cassola el pollastre que teníeu reservat. Ara, afegirem el conyac
i després el vi blanc.
Deixarem que cogui tot uns 10 minuts per tal que s'evapori l'alcohol i que la carn s'impregni bé de tots els sabors. Passats els 10 minuts podrem afegir el caldo de carn.
Remenem tot el conjunt i deixem coure a foc mig durant 2 h- 2,5 h. (dependrà de la mida del pollastre) El temps de cocció dependrà del pollastre. Quan veieu que li falta poc per estar cuit, afegirem els prunes i els pinyons. Quan estigui ben cuit el pollastre, l'apartarem del foc i el deixarem refredar. Deixeu-lo a la cassola fins l'endemà. Amb aquest temps de repòs el pollastre s'acabarà d'impregnar dels sabors del rostit i us asseguro que els convidats es lleparan els dits, prepareu un bon pa per acompanyar!!!!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaEls convidats estic segur que es van llepar els dits i és que jo estic salivant només d'imaginar-me el plat a taula.
ResponEliminaObservant la primera fotografia és evident que està molt ben cuit, que es desfà a la boca.
Els convidats estic segur que es van llepar els dits i és que jo estic salivant només d'imaginar-me el plat a taula.
ResponEliminaObservant la primera fotografia és evident que està molt ben cuit, que es desfà a la boca.
Hola,
ResponEliminaYo aparte de los piñones le pongo una picada de almendres, avellanas y pan frito o carquiñolis, así necesita menos caldo y tiene más sabor.
Saludos,