divendres, 18 de desembre del 2015

Braç de torró de massapà

Tenim les festes a sobre i cal anar preparant algunes postres una mica diferents per anar variant. Així que m'he decidit per fer aquest braç que signa la Carme Ruscalleda a la revista Cuina. Amb la taronja queda un torró de massapà no tant empallegós, que com ja sabeu combina perfectament amb la xocolata. Sorpreneu a la vostra família amb un torró diferent i vistós!!

Ingredients:

Massapà de xocolata

250g de farina d'ametlla
85g de sucre
75g d'aigua
20g de cacau en pols

Massapà de taronja:

250 de farina d'ametlla
85g de sucre
75g d'aigua
Ratlladura fina de 2-3 taronges

Per decorar:

50g d'ametlla a làmines
30g de cacau ratllat
50g de pela de taronja confitada

Preparació:

Primer de tot, prepararem el massapà de xocolata. En un cassó, posarem l'aigua i el sucre i ho posarem al foc. 


Quan estigui bullint, afegirem la farina d'ametlla i el cacau. Baixarem el foc i deixarem coure el massapà una mica, sense parar de remenar. Enretirarem del foc i deixarem refredar. En un altre cassó prepararem ara el massapà de taronja. Tornarem a posar al foc el sucre i l'aigua. Quan comenci a bullir, afegirem la farina d'ametlla i la taronja ratllada. També deixarem coure uns minuts el massapà i després el deixarem refredar. 


Un cop estiguin temperats els massapans, ja els podrem estirar. Agafarem dos fulls de forn i dibuixarem un quadrat de 18x18cm en cadascun. Escampem per sobre amb un corró el massapà. Ajudeu-vos d'un altre paper de forn per sobre per estendre'l millor. 

 
 











Un cop tinguem preparats els dos quadrats de massapà, els posarem en una plata i els guardarem a la nevera. Quan vulguem muntar el braç, els posem un sobre l'altre


I només caldrà enroscar-los sobre sí mateixos. Ara podem decorar amb uns palets o làmines d'ametlla, unes tires de pela de taronja confitada i una mica de xocolata ratllada. El podeu desar a la nevera uns quants dies... ideal per tenir-lo prèviament preparat.

















1 comentari:

  1. Amb una recepta de la Carme Ruscalleda, a casa tinc l'èxit garantit!
    T'ha quedat perfecte!
    Temps de desconectar per nosaltres, et desitjo unes molt bones festes!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina