Què Nadalenques són aquestes galetes, no m'ho negareu!! Ja fa anys que les veig a la xarxa i vaig pensar que d'aquest no passava. Vaig comprar un motllo ben bonic i a fer galetes!!! A part de maques estan boníssimes!!
Ingredients (15 galetes de 10cm):
250g de mantega (temperatura ambient)250g de sucre llustre
650g de farina
1 ou XL o 1 ou petit + 1 rovell (temperatura ambient)
Unes gotes d'extracte de vainilla o qualsevol altre gust
Llet freda (2-3 cullerades)
Pel farcit de vidre:
Caramels naturals de colorsPreparació:
Posem
la pala en forma de K. Posem en marxa la batedora durant 1 minut a
velocitat 3. Si cal, anem fent baixar la mantega dels costats amb una
llengua. Tornem a batre 1 minut més.Tamisem el sucre llustre. A
velocitat 1 anem afegint el sucre llustre a poc a poc, vigilant que
s'incorpori bé el sucre. Quan el sucre ja estigui ben incorporat, en
aquest punt tornem a pujar la velocitat a 3 i ho batem fins que quedi
blanquinós i esponjós. En aquest moment, afegim la vainilla o el sabor
que haguem triat. A poc a poc anirem afegint (també a velocitat 1) l'ou.
Quan
estigui ben integrat, anirem afegint a cullerades, la farina tamisada (la batedora velocitat 1). Veureu que a mesura que aneu afegint la farina,
va quedant a grumolls. Quan haguem incorporat tota la farina, afegirem
la llet. Primer afegirem una cullerada mentre la batedora estigui en
marxa, esperarem que s'incorpori i n'afegirem 1 o dos més si cal. Sabrem
si en cal més o no per la consistència de la massa. En el moment en què
la massa s'ajunti en forma de bola, ja estarà a punt. Si per alguna raó
n'afegiu massa, podeu posar una mica més de farina.
Feu una bola amb la massa. Poseu-la sobre un paper de forn i partiu-la en 4 parts.
Amb
un corró alliseu la massa amb el gruix que més us agradi per fer les
galetes. Feu el mateix amb les altres 3 parts. Aneu apilonant les
planxes de massa de galetes una sobre l'altre i tapeu l'última amb un
altre full de paper.
Poseu
a la nevera com a mínim 1/2 hora. Un cop
reposada la massa a la nevera, ja podeu agafar els talladors i fer les
galetes. Primer feu la forma d'estrella grossa
i després amb el tallador petit, feu les estrelles centrals.
Aixafeu en un morter els caramels
i ompliu amb la pols resultant els forats de les galetes. Heu d'anar amb compte que no us quedin trossets de caramel per sobre de les galetes, se us embrutirien de caramel.
Les galetes fetes, poseu-les en una plata que pugui anar al forn. Preescalfeu el forn a 170°. Mentre espereu que se us escalfi el forn, deseu les galetes a la nevera, així aconseguireu que no perdin la forma. Un cop tingueu el forn calent, introduïu-les-hi i deixeu coure les galetes de 10 a 15 minuts. Traieu les galetes del forn i deixeu-les refredar a la plata, per tal que qualli i es refredi el caramel interior. A gaudir-ne i que tingueu un Bon Nadal!!!!
i després amb el tallador petit, feu les estrelles centrals.
Aixafeu en un morter els caramels
i ompliu amb la pols resultant els forats de les galetes. Heu d'anar amb compte que no us quedin trossets de caramel per sobre de les galetes, se us embrutirien de caramel.
Les galetes fetes, poseu-les en una plata que pugui anar al forn. Preescalfeu el forn a 170°. Mentre espereu que se us escalfi el forn, deseu les galetes a la nevera, així aconseguireu que no perdin la forma. Un cop tingueu el forn calent, introduïu-les-hi i deixeu coure les galetes de 10 a 15 minuts. Traieu les galetes del forn i deixeu-les refredar a la plata, per tal que qualli i es refredi el caramel interior. A gaudir-ne i que tingueu un Bon Nadal!!!!
Queden realment precioses, com petites vidrieres amb motius nadalencs. Bones festes.
ResponElimina