dimecres, 8 d’agost del 2012

Bunyols de bacallà

Els bunyols de bacallà, es fan amb una massa de pasta choux, semblant a la de les lioneses. Aqui teniu la recepta per fer-la amb la cooking chef. També la podeu adaptar a la Thermomix o fer-la en una cassola, manualment. Els podeu servir com a tapa en un pica-pica o com a segon plat. Surten molt esponjosos!!


Ingredients (4 persones):

60 ml d'oli d'oliva
2 alls picats
200 gr de bacallà desalat i tallat a daus
180 ml d'aigua
100 gr de farina
4 ous
 Julivert picat
Oli per fregir

Preparació:

Cooking chef:

Poseu els alls amb l'oli al bol de la Cooking chef. Poseu la batedora en forma de K, temperatura 140º i velocitat 3 de remoure. Deixeu coure els alls 1 minut. Afegiu-hi el bacallà i cuineu-ho 2 minuts.
Afegiu-hi l'aigua i quan bulli, ja hi podreu posar la farina. Barregeu a velocitat 1 de remoure, 3 minuts.
Deixeu refredar una mica la massa i llavors, a velocitat 1 de remoure i sense temperatura, aneu incorporant els ous d'un en un. No afegiu cap ou fins que l'anterior no estigui incorporat a la massa. Finalment, afegiu el julivert. Proveu el punt de sal de la massa. Us ha de quedar amb aquesta consistència:


Preparació tradicional:

Poseu en una cassola l'oli a fregir amb els alls. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el bacallà. Cuineu-ho tot junt a foc mig uns 2 minuts. Afegiu-hi l'aigua i quan comenci a bullir, afegiu-hi la farina. Barregeu-ho tot i aneu-ho coent fins que us quedi una massa homogènia (2-3 minuts). Aparteu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica. Quan estigui a temperatura ambient i fora del foc, aneu afegint els ous un a un. Barregeu bé la mescla i no afegiu el proper ou fins que no estigui ben incorporat el primer. Aneu barrejant la mescla fins que tingueu incorporats tots els ous. Al final, afegiu el julivert. Us ha de quedar amb la consisència que teniu a dalt.

Cocció: 

Escalfeu l'oli i quan estigui calent, aneu afegint amb l'ajut de dues culleres, boletes de massa. Sortint del foc, deixeu-los escòrrer sobre un paper de cuina. Serviu-los calents.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada