divendres, 31 d’agost del 2012

Bescuit de taronja

Ja fa mesos la Montse una companya de la feina, que a més té el blog cocinar entre libros,va dur un bescuit de taronja que estava boníssim. Finalment l'he pogut fer i realment ha quedat molt bo i esponjós, ideal pels esmorzars o berenars. La recepta era de la thermomix i jo l'he adaptat a la cookint chef, però si no en teniu la podeu fer sense problemes de la manera tradicional.


Ingredients(6-8 persones):

250g de sucre
1 taronja
3 ous
100g de mantega a temperatura ambient
130ml de nata líquida
250g de farina de rebosteria
1 sobre de llevat
1 pesic de sal

Bany de xocolata:

150g de xocolata
150 ml de nata

Preparació:

Amb cooking chef o thermomix:

A la recepta original trituren tota la taronja sencera. Jo com que trobo que la part blanca de la taronja amarga, he preferit separar-ho.
Posar en el vas el sucre, els ous i la ratlladura i el suc de la taronja. Amb les varilles programeu 3 minuts a 37º velocitat 5.
Afegiu-hi la mantega i la nata. Barregeu 5 segons a velocitat 4.
Afegiu-hi la farina tamissada, el llevat i la sal. Programeu 15 segons a velocitat 3.
Preescalfeu el forn a 180º i engreixeu un motllo amb mantega i després enfarineu-lo per evitar que s'enganxi. Si teniu un motllo de silicona engreixant-lo una mica n'hi ha prou. Aboqueu la mescla anterior dins el motllo i deixeu-lo coure uns 25-30 minuts. Quan la superfície estigui daurada i a l'introduir un escuradents us surti net, ja estarà cuit.
Com és ben sabut la taronja convina a la perfecció amb la xocolata. Per rematar el biscuit hi vaig afegir una mica de xocolata per sobre el pastís. Per fer el bany de xocolata poseu la xocolata a trossos juntament amb la nata al microones fins que estigui fosa la xocolata. Escampeu el bany sobre el biscuit.


Tradicional:

Posar en un bol el sucre, els ous i la ratlladura i el suc de la taronja. Amb les varilles bateu-ho fins que us quedi una mica esponjós.
Afegiu-hi la mantega i la nata. Barregeu-ho. Afegiu-hi la farina tamissada, el llevat i la sal. Barregeu amb una espàtula fent servir moviments envolvents.
Preescalfeu el forn a 180º i engreixeu un motllo amb mantega i després enfarineu-lo per evitar que s'enganxi. Si teniu un motllo de silicona engreixant-lo una mica n'hi ha prou. Aboqueu la mescla anterior dins el motllo i deixeu-lo coure uns 25-30 minuts. Quan la superfície estigui daurada i a l'introduir un escuradents us surti net, ja estarà cuit.
Com és ben sabut la taronja convina a la perfecció amb la xocolata. Per rematar el biscuit hi vaig afegir una mica de xocolata per sobre el pastís. Per fer el bany de xocolata poseu la xocolata a trossos juntament amb la nata al microones fins que estigui fosa la xocolata. Escampeu el bany sobre el biscuit.






2 comentaris: