Ingredients(6-8 persones):
250g de sucre1 taronja
3 ous
100g de mantega a temperatura ambient
130ml de nata líquida
250g de farina de rebosteria
1 sobre de llevat
1 pesic de sal
Bany de xocolata:
150g de xocolata150 ml de nata
Preparació:
Amb cooking chef o thermomix:
A la recepta original trituren tota la taronja sencera. Jo com que trobo que la part blanca de la taronja amarga, he preferit separar-ho.Posar en el vas el sucre, els ous i la ratlladura i el suc de la taronja. Amb les varilles programeu 3 minuts a 37º velocitat 5.
Afegiu-hi la mantega i la nata. Barregeu 5 segons a velocitat 4.
Afegiu-hi la farina tamissada, el llevat i la sal. Programeu 15 segons a velocitat 3.
Preescalfeu el forn a 180º i engreixeu un motllo amb mantega i després enfarineu-lo per evitar que s'enganxi. Si teniu un motllo de silicona engreixant-lo una mica n'hi ha prou. Aboqueu la mescla anterior dins el motllo i deixeu-lo coure uns 25-30 minuts. Quan la superfície estigui daurada i a l'introduir un escuradents us surti net, ja estarà cuit.
Com és ben sabut la taronja convina a la perfecció amb la xocolata. Per rematar el biscuit hi vaig afegir una mica de xocolata per sobre el pastís. Per fer el bany de xocolata poseu la xocolata a trossos juntament amb la nata al microones fins que estigui fosa la xocolata. Escampeu el bany sobre el biscuit.
Tradicional:
Posar en un bol el sucre, els ous i la ratlladura i el suc de la taronja. Amb les varilles bateu-ho fins que us quedi una mica esponjós.Afegiu-hi la mantega i la nata. Barregeu-ho. Afegiu-hi la farina tamissada, el llevat i la sal. Barregeu amb una espàtula fent servir moviments envolvents.
Preescalfeu el forn a 180º i engreixeu un motllo amb mantega i després enfarineu-lo per evitar que s'enganxi. Si teniu un motllo de silicona engreixant-lo una mica n'hi ha prou. Aboqueu la mescla anterior dins el motllo i deixeu-lo coure uns 25-30 minuts. Quan la superfície estigui daurada i a l'introduir un escuradents us surti net, ja estarà cuit.
Com és ben sabut la taronja convina a la perfecció amb la xocolata. Per rematar el biscuit hi vaig afegir una mica de xocolata per sobre el pastís. Per fer el bany de xocolata poseu la xocolata a trossos juntament amb la nata al microones fins que estigui fosa la xocolata. Escampeu el bany sobre el biscuit.
Amb aquests ingredients, deu volar !
ResponEliminaMolt bò,
Palmira
Gracies Palmira. ptons
ResponEliminaSussi