Ingredients (10-15 persones):
115g de farina10g de cacau en pols
5g de llevat químic
175g de mantega
90g de xocolata negra (cobertura)
175g d'ous (uns 3 XL)
175g de sucre
Per l'amíbar:
100g d'aigua100g de sucre
Pel ganache de xocolata:
600g de xocolata negra (cobertura)600 ml de nata líquida per muntar
Preparació:
Primer de tot prepareu el bescuit, barregeu en un bol la farina, el llevat i el cacau en pols, reserveu. En un altre bol, fondre la mantega a trossos juntament amb la xocolata al microones. Deixeu-la refredar una mica. Poseu els ous, juntament amb el sucre a batre, fins que quedi una barreja blanquinosa. Afegiu-hi la barreja de xocolata i mantega. Mescleu-ho bé fins que quedi tot ben barrejat. Afegiu-hi el preparat sòlid de la farina, llevat i cacau en pols. Torneu-ho a barrejar amb moviments envolvents i poseu-ho en un motllo de 20 cm de diàmetre. Jo us recomano que poseu una mica de paper de forn al voltant dels laterals i que sigui més alt que el motllo, ja que a mi em va pujar molt i se'm va vessar. Poseu-ho a coure al forn preescalfat a 170º uns 30 minuts, fins que al posar-hi un escuradents, aquest surti net. Un cop fred, enretireu la base del motllo i poseu-lo a la nevera, així us costarà menys de tallar.
Prepareu el ganache. Poseu a bullir la nata i llavors afegiu-hi la xocolata. Barregeu-ho bé i deixeu-ho refredar. Quan estigui a temperatura ambient ja el podreu utilitzar. Si el poseu a la nevera se us quedarà molt dur. Si el voleu preparar d'un dia per l'altre, deixeu-lo unes hores a temperatura ambient.
Prepareu l'amíbar, en un cassó poseu l'aigua i el sucre, quan arrenqui el bull, ja el podeu apartar i reservar. Deixeu-lo refredar.
Per muntar el pastís, talleu el bescuit de xocolata formant 3 pisos. Amb un pinzell, humitejeu-lo amb l'almíbar. Poseu a cada pis, una part del ganache i al final poseu el pis superior. Repartiu el ganache que us quedi (reserveu-ne una mica per adornar el pastís) per sobre el pastís i també pels laterals. El ganache que us quedi, poseu-lo en una mànega pastissera i decoreu-lo com més us agradi. A gaudir-ne!!
A esto le llamo yo una tarta de chocolate con chocolate, como me las pedia mi hija cuando era pequeña para su cumpleaños! tiene que estar deliciosa, me la llevo, bicos
ResponEliminaPer xoco adictes totalment perfecta, t'ha quedat molt bé, la Marina té unes mans màgiques, les seves galetes semblen un somni.
ResponEliminaMoltes felicitats a la teva mare.
Petonets,
Palmira
Dios mío, esto es morir por chocolatosis, jajaja. Que buenísima pinta tiene, por favor!!.
ResponEliminaUn besín.
Que pastel tan rico,me encanta el chocolate,lo disfruto un montón asi que apuntadito queda...besitos
ResponEliminaCaram, Sussi! per posar-se les botes. I casolà, no hi ha res millor! petons
ResponElimina