Ingredients (4 persones):
800g de carn de vedella per guisar
2 cebes grosses
2 tomates madures
4 grans d'all
500g d'escarlets o qualsevol altre bolet
4 ametlles
4 avellanes
3 fulls de julivert
1 carquinyoli o pa torrat
Oli
Sal
Aigua
Preparació:
Primer de tot poseu oli en una cassola i daureu els daus de carn de vedella ja salats. Un cop estiguin rossejats, aparteu-los de la cassola i reserveu-los. A la mateixa cassola, daureu la ceba i l'all (2 grans) tallat tot a daus petits. Coeu-ho a foc baix fins que la ceba estigui ben confitada. Afegiu-hi la tomata ratllada. Deixeu-ho coure tot fins que el sofregit estigui fet. En aquest moment, afegiu a la cassola la vedella i els bolets tallats a trossos. Afegiu-hi una mica d'aigua calenta, la justa perquè cobreixi la vedella. Coeu-ho a foc baix fins que la vedella estigui ben cuita (unes 2 hores), a foc lent. Al final de la cocció rectifiqueu de sal i afegiu-hi la picada. En un morter, poseu-hi els alls tallats, el julivert, les ametlles, avellanes i el carquinyoli. Aixafeu-ho amb la mà de morter fins que quedi convertit en una pasta. Afegiu-ho a la vedella i deixeu coure-ho uns minuts més per tal que agafi el gust.Aquest plat com tots els guisats millora d'un dia per l'altre per tant és ideal pels dinars familiars o amb amics, ja que el pots deixar preparat ja el dia abans.
Que bona aquesta vedella, Sussi! A casa en diem carlets i també n'hem trobat molts aquest any!! M'encanten, sobretot per la textura. Petons
ResponEliminaQue pinta mes bona te esta vedella i amb bolets...
ResponEliminabesets
que bo
ResponEliminaQuina vedella més bona, a més amb bolets collits per vosaltres, els millors del món!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Com es neteja l'escarlet ?
ResponEliminaCom es neteja el carlet?
ResponEliminaUmmm,es pot fer amb filets cadells com fer fricandó?gràcies
ResponElimina