dissabte, 4 de maig del 2013

Cupcake de crema catalana

El format de postres cupcake és la última moda, cada cop es fan més populars entre nosaltres, a més són molt lluïts. Jo ja feia temps que tenia ganes d'adaptar aquest invent americà a la cuina catalana. Per això he adaptat alguna recepta que he trobat i he afegit una de les nostres postres més conegudes.



Ingredients:


Pel biscuit:


100g de mantega
100g de sucre
100g de farina
1 culleradeta de llevat
2 ous grossos
Ratlladura d'una llimona
Un raig de crema catalana

Per la crema catalana:

250ml de llet
2 rovells d'ou
50g de sucre
10g de maizena
1/2 branqueta de canyella
Pell de llimona

Pel frosting de crema catalana:

1 clara d'ou
50g d'aigua
50g de sucre
1 full de gelatina
Un raig de licor de crema catalana

Preparació:


Primer de tot aneu per preparar el biscuit. Posem a batre la mantega a temperatura ambienti hi afegim el sucre. Afegim els ous d'un en un fins que quedin ben integrats. Anem incorporant la farina, la ratlladura de llimona i el llevat i ho tornem a barrejar. Posem en uns motllos de fer magdalenes, unes càpsules de cupcake i els anem omplint fins a la meitat. Posem els motllos al forn preescalfat a 160º uns 15-20 minuts. Estaran cuits quan a l'introduir-hi un escuradents, aquest surti net.
Mentre es fornegen els cupcakes podeu anar preparant la crema catalana. Poseu a bullir la llet amb la pela de llimona i la canyella. En un bol, barregem la maizena amb els rovells d'ou, intentant que no quedin grumolls. Afegim aquesta mescla a la llet calenta i anem barrejant fins que espesseixi.
Mentre deixem refredar la crema, anem preparant la merenga. Posem a bullir l'almíbar, és a dir el sucre i l'aigua, fins que arribi a tenir una consistència de bola fina o uns 118º. Amb una batedora, bateu les clares i quan estiguin a punt de neu, afegiu-hi l'almíbar calent, veureu que es forma un merenga italià. Barregeu amb moviments envolvents la crema catalana i la merenga, amb moviments envolvents.
Deixeu el full de gelatina en remull en un bol dins d'aigua freda. Quan s'hagi desfet la gelatina, afegiu-la ben escorreguda a la mescla anterior. Heu d'aprofitar que la mescla estigui calenta, sinó haureu d'escalfar-la una mica per tal que la gelatina es mescli bé. Deixeu refredar el frosting a la nevera. Quan hagi agafat una mica de consistència poseu-la en una mànega pastissera i decoreu els cupcakes. Per finalitzar podeu decorar amb unes flors de fondant.


6 comentaris:

  1. Doncs has tingut molt bona idea!!!! M'agraden molt aquests cupcakes segur que son bonísssims!!!

    ResponElimina
  2. Quina bona idea, nosaltres sempre busquem una opció a la butter cream i aquesta fa país i tot. Felicitats ;)

    ResponElimina
  3. Quina bona idea! M'apunto aquesta recepta de cupcake tan catalana, hahaha M'ha semblat molt original ^^
    Petonets :)

    ResponElimina