Aprofitant que aquestes últimes pluges han deixat els marges farcits d'espàrrecs, he fet uns soufflés. El soufflé tot i que els ingredients són molt senzills són bastant complicats pel que fa a la cocció. Aprofiteu la verdura que més us agradi per fer-ne variants, són boníssims i molt suaus al paladar.
Ingredients (6 soufflés):
400 g d'espàrrecs
5 ous
100ml de caldo de verdures
Sali oli d'oliva
Per la beixamel
30g de mantega
60g de farina
300ml de llet
Sal i pebre
Preparació:
Posar la ceba tallada ben fina a coure a foc vaix amb una mica d'oli. Quan estigui daurada, afegiu-hi els espàrrecs tallats petits. Deixeu-los coure a foc baix uns 2-3 minuts. Afegiu-hi el caldo de verdures i deixeu-ho al foc fins que els espàrrecs estiguin cuits. Amb un robot o amb una batedora, tritureu-ho fins que quedi ben fi. Ara prepareu la beixamel. El un caçó poseu la mantega, quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina, remeneu i aneu afegint a poc a poc la llet. No pareu de remenar per tal que no surtin grumolls. Quan estigui espessa, afegiu-li sal i una mica de pebre. Fora del foc, barregeu la beixamel amb la crema d'espàrrecs. Afegiu a aquesta mescla, els rovells dels ous. Munteu les clares d'ou a punt de neu. Afegiu a la barreja anterior d'espinacs, les clares muntades. Afegiu-les a poc a poc. Primer un terç de les clares i remeneu i després la resta, sempre amb moviments envolvents i així les clares no baixaran.
Preescalfeu el forn a 180º (a dalt i baix). Agafeu els motllos de soufflé i passeu-hi una mica de mantega i farina. Ompliu els motllos amb la barreja anterior uns 2/3, ja que pujarà dins el forn.
Enforneu-los uns 40 minuts depenent de la mida del motllo. Quan tinguin un cert to daurat ja els podreu treure del forn i servir inmediatament.
Muy buena receta,y fotos 10.Besosss
ResponEliminaGracias Doris, un beso!!
EliminaQuina recepta més original!
ResponEliminaEl souflé s'ha de menjar al moment, però val la pena arriscar-se, m'encanta!
Si Gemma això dels souffles te el seu punt. Una abraçada!!
EliminaMolt bona idea, això de fer-ne soufle, sussi! El de marge, és un espàrrec de gust intens que segur que fa aquesta recepta boníssima!! Petons
ResponEliminaSi s'ha de variar de la típica truita!! petons!
EliminaCuando salimos al campo coger los esparragos,siempre lo cocino en tortilla,pero un día de estos prepararé tu soufle que buena pinta si que tiene....Besets.
ResponEliminaYa me diras cuando los prueves!!
EliminaA casa som molt de soufflés, em semblen senzills i si els servim tan aviat com els sortim del forn no baixen massa. Amb espàrrecs mai ho he probat però es veuen boníssims.
ResponEliminaPer cert, el secret per que pugin bé és de "pintar" la mantega o l'oli de dalt a baix i paral.lel per que la mantega ajudi el soufflé a pujar.
petonets,
palmira
Gràcies Palmira, ja ho probaré el proper cop i a veure si em pugen més!!!
EliminaUauhhh, amb el que m'agraden els espàrrecs, aquesta recepta per mi es de 10!!!!
ResponEliminaDoncs prepara't per les pluges que venen aquests dies, tindràs espàrrecs per donar i regalar, jeje
Un petó, guapa.
Si Mabel aquest any ens en hem fet un tip!! petons!
EliminaQue delicia , y con esparragos que son mi locura, te ha quedado maravilloso. Mil besicos
ResponEliminaGracias Maria, un beso!!
EliminaPero que rico tiene que estar.
ResponEliminaA mi no me sale nunca, lo he intentado y nada, no hay manera.
Yo tambien esperava que me subieran mas!! besos
Elimina