Ingredients:
Pel biscuit:
100g de mantega
100g de sucre
100g de farina
1 culleradeta de llevat
2 ous grossos
Ratlladura d'una llimona
Un raig de crema catalana
Per la crema catalana:
250ml de llet2 rovells d'ou
50g de sucre
10g de maizena
1/2 branqueta de canyella
Pell de llimona
Pel frosting de crema catalana:
1 clara d'ou50g d'aigua
50g de sucre
1 full de gelatina
Un raig de licor de crema catalana
Preparació:
Primer de tot aneu per preparar el biscuit. Posem a batre la mantega a temperatura ambienti hi afegim el sucre. Afegim els ous d'un en un fins que quedin ben integrats. Anem incorporant la farina, la ratlladura de llimona i el llevat i ho tornem a barrejar. Posem en uns motllos de fer magdalenes, unes càpsules de cupcake i els anem omplint fins a la meitat. Posem els motllos al forn preescalfat a 160º uns 15-20 minuts. Estaran cuits quan a l'introduir-hi un escuradents, aquest surti net.
Mentre es fornegen els cupcakes podeu anar preparant la crema catalana. Poseu a bullir la llet amb la pela de llimona i la canyella. En un bol, barregem la maizena amb els rovells d'ou, intentant que no quedin grumolls. Afegim aquesta mescla a la llet calenta i anem barrejant fins que espesseixi.
Mentre deixem refredar la crema, anem preparant la merenga. Posem a bullir l'almíbar, és a dir el sucre i l'aigua, fins que arribi a tenir una consistència de bola fina o uns 118º. Amb una batedora, bateu les clares i quan estiguin a punt de neu, afegiu-hi l'almíbar calent, veureu que es forma un merenga italià. Barregeu amb moviments envolvents la crema catalana i la merenga, amb moviments envolvents.
Deixeu el full de gelatina en remull en un bol dins d'aigua freda. Quan s'hagi desfet la gelatina, afegiu-la ben escorreguda a la mescla anterior. Heu d'aprofitar que la mescla estigui calenta, sinó haureu d'escalfar-la una mica per tal que la gelatina es mescli bé. Deixeu refredar el frosting a la nevera. Quan hagi agafat una mica de consistència poseu-la en una mànega pastissera i decoreu els cupcakes. Per finalitzar podeu decorar amb unes flors de fondant.
Doncs has tingut molt bona idea!!!! M'agraden molt aquests cupcakes segur que son bonísssims!!!
ResponEliminaGràcies Abril ptons!!
EliminaQuina bona idea, nosaltres sempre busquem una opció a la butter cream i aquesta fa país i tot. Felicitats ;)
ResponEliminagràcies ho hem d'anar catalanitzant eh!! je je!
EliminaQuina bona idea! M'apunto aquesta recepta de cupcake tan catalana, hahaha M'ha semblat molt original ^^
ResponEliminaPetonets :)
Moltes gràcies Laia, una abraçada!
Elimina