dilluns, 17 de juny del 2013

Zebra's cake

Si voleu sorprendre amb un bescuit amb un interior ben curiós, heu de fer aquesta “zebra amagada”. El primer cop que vaig veure'l, el feia la Lorraine Pascale al seu programa. Aquí teniu la recepta, jo l'he fet tal qual però si a sobre el banyeu amb una capa de xocolata, el resultat ha de ser rodó. Veureu que la única complicació, és a l'hora de posar la massa al motllo. Aquí s'ha de tenir paciència i anar posant la massa a cullerades i tenir bona precisió!!
DSC_0026




DSC_0024Ingredients ( motllo de 26cm):

4 ous                                      
250g de sucre
250ml d'oli de girasol
250ml de llet
300g de farina
1 culleradeta de llevat en pols
2 cullerades de sucre avainillat
2 cullerades de cacau en pols
2 cullerades de farina

Preparació:

Poseu els ous en el bol de la batedora (jo cooking chef, barilles) i afegim el sucre fins que estiguin d'un color blanquinós. Sense que pari de batre la batedora, aneu afegint l'oli a poc a poc i després la llet. Treiem el bol del robot i anem afegint la farina passada pel tamís i el llevat. Aneu remenant amb moviments envolvents fins que estigui tot ben unit. En aquest punt separarem les massen en dues. A les receptes dieun de fer dues masses iguals però si voleu que les ratlles marrons quedin ben separades i marcades, jo us recomano fer-ne 3 parts. A mi la massa total em pesava aproximadament 700g. Llavors, poseu 400g en un bol i en un altre els 300g restants. La massa de 400g serà la part blanca. Afegiu a la massa de 300g les dues cullerades de cacau i remeneu fins que quedi un color homogeni. Veureu que amb el cacau la massa espessa una mica, per tal que tinguin la mateixa textura, afegiu a la massa blanca dues cullerades de farina i remeneu.

DSC_0019

Ara vé el montatge de la massa dins el motllo. Unteu un motllo amb mantega i empolsiu-lo amb farina. Per distribuir la massa, jo vaig agafar un cullerot per la massa blanca i una cullera grossa de servir per la massa marró. D'aquesta manera, cada cop posareu una mica més de massa blanca que de marró i quedaran les línies ben definides.
Per començar a muntar la massa, comenceu amb la blanca. Amb el cullerot, agafeu massa i poseu la cullerada al mig del motllo, quedarà un cercle de massa. Ara agafeu la massa marró amb la cullera. Poseu la massa marró, just al mig de la massa que heu posat abans blanca. Veureu que la massa marró, desplaça a la massa blanca cap enfora.

DSC_0020


Seguiu amb una cullerada de massa blanca, aquesta desplaçarà la taca marró i així anar fent fins al final. Veureu que a mesura que aneu posant les cullerades, es van formant unes línies marrons, que seran les betes que simularan després les ratlles de zebra.

DSC_0021


DSC_0023


 Quan hagueu acabat amb tota la massa, poseu-lo al forn preescalfat a 180º. Poseu calor a dalt i baix i situeu-lo al segon pis començant per baix. Trigarà uns 40 minuts en coure's. Comproveu que està cuit, posant un escuradents que trabessi el biscuit, si surt sense massa, voldrà dir que ja està. Enretireu-lo del forn i deixeu-lo refredar. Com us he dit abans, podeu posar per sobre una capa de xocolata però també queda maco sense, ja que es veuen els cercles de la massa marró!


DSC_0027

9 comentaris:

  1. Tengo muchas ganas de hacer este bizcocho porque me encanta como se queda, y tiene una pinta ...deliciosa, besos

    ResponElimina
  2. És espectacular , apuntat queda, aquests pans sempre sorprenen!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Doncs si que queda molt original!! sens dubte per deixar els comensals amb la boca oberta ;-)

    ResponElimina
  4. Esta precioso y se ve tan jugoso, quiero un trozooooooooooooooo! Besos

    ResponElimina
  5. El tall es perfecta, me lhe guardada perque queda molt bé i sembla força fàcil de preparar.
    petonets,
    palmira

    ResponElimina
  6. Ostres, queda super bé, si només cal paciència m'atreveixo. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
  7. Que rico y que bonito es. Yo probe una vez a hacerlo y me salio un marmolado, imposible que me quedara asi de bonito.

    ResponElimina
  8. t'ha quedat espectacular, un dia el vaig intentar fer però a penes es veien els trossos amb cacau, potser n'hi vaig posar massa poc... em guardo la teva recepta i ja et diré!
    mersi per compartir!

    ResponElimina
  9. Qué buena pinta!! A ver si me atrevo! :P

    ResponElimina