dilluns, 8 de juliol del 2013

Devil's food cake

Aquest pastís s'anomena l'aliment del diable i realment és un vici. Crec que per ara la millor recepta de pastís de xocolata que he fet. El meu fill Oriol pel seu aniversari que va ser la setmana passada, em va demanar un pastís de xocolata. Vaig buscar en un llibre per xocoaddictes que tinc a casa, "Chocolate" de Rosalba Gioffré  i el resultat d'aquest típic pastís americà és espectacular. Ha tingut molt d'èxit, per tant us el recomano. La massa la veritat és que queda molt cremosa i densa, amb el conseqüent problema a l'hora de farcir-lo, es desfà molt, però val la pena.

DSC_0027






















Ingredients (10 persones):

Pel bescuit:

120g de xocolata de cobertura
125ml de crema agria (creme fraiche)
150 de sucre de canya
300g de farina
Un polsim de sal
3 cullerades de cacau amarg
1 culleradeta de bicarbonat
120g de mantega a temperatura ambient
200g de sucre
2 ous
175ml d'aigua

Pel glacejat:

140g de xocolata de cobertura
110ml de nata líquida

Pel farcit:

250ml de nata
1 cullerada de sucre glas

Preparació:

 Posar la creme fraiche en un bol, juntament amb la xocolata i el sucre de canya. Posar-ho al microones a fondre-ho. Poseu en el bol de la batedora (jo cooking chef) la mantega i batre-ho fins que quedi cremosa. Afegiu a poc a poc el sucre i després els rovells dels ous, d'un en un. Afegiu a poc a poc i a baixa velocitat la farina, barrejada amb  el bicarbonat, la sal i el cacau en pols. Alterneu la farina amb l'aigua. Remeneu suaument fins que quedi una massa homogènia. Afegiu la crema de xocolata i després amb moviments envolvents les clares d'ou a punt de neu. Poseu la massa en un motllo greixat i enfarinat de 26cm. A la recepta original repartia la massa en dos motllos i els coïa separadament. Jo ho he fet tot de cop en un sol motllo. Potser si ho feu en dues capes no es desfaci tant. Poseu-ho al forn uns 30-40 minuts a 180º.

DSC_0021


Un cop cuit deixeu que es refredi i desemmotlleu-lo.
Munteu la nata amb el sucre i farciu el pastís. Prepareu el glacejat. Desfeu al microones la xocolata i la nata.
Repartiu el glacejat per sobre el pastís i decoreu-lo al gust.

DSC_0038

6 comentaris: