Comencem l'època de l'any que segurament tots plegats, mengem més sa. Després de dies de menjar en excés, el nostre cos (almenys a mi) ens demana una cuina més light i saludable. Aquí en teniu una mostra, aquesta crema no duu ni patata ni formatge i tot i així està boníssima, si esteu fent règim, poseu-la a la vostra dieta. Si hi afegiu per sobre una mica de porros fregits, el toc de cruixent la fa extremadament recomanable.
Ingredients ( 4 persones):
400g de carbassa
3 porros
1 porro (per decorar i acompanyar)
Aigua i sal
Oli d'oliva extra verge
Preparació:
Peleu la carbassa i talleu-la a daus. Netegeu els porros i talleu-los a rodanxes. Poseu una olla al foc i afegiu-hi la carbassa i els porros.
Afegiu aigua fins a sobrepassar un dit la verdura, saleu a gust i poseu-la al foc. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc i deixeu-ho bullir fins que la carbassa estigui cuita, uns 20 min, (dependrà de la carbassa). Quan estigui cuita, enretireu-la del foc i tritureu-la amb una batedora. Tritureu-la una estona fins que quedi una crema ben fina i lligada, afegiu un raig d'oli d'oliva. Quan sigui hora de servir-la, podeu tallar en juliana el porro per la decoració. Poseu una paella amb oli al foc i quan estigui molt calenta, afegiu el porro amb poca quantitat fins que estigui daurat. Poseu la crema en un plat de servir i per sobre una mica de porro fregit.
Bona de veritat, i molt depurativa, Sussi!
ResponEliminaA casa som fans de la carbassa, i en crema és una de les maneres que ens agrada més. Amb el porro, encara ha de quedar més dolça i més bona.
ResponEliminaUna cremeta que a casa sempre agrada molt!
ResponEliminaAquest Nadal hem fet molta bondat, segurament per tot el que menjem tot l'any!!!!
Molt bon any per cert, em sembla que encara no t'ho havia dit (escrit!).
Petonets i bona setmana,
palmira
Que bona i quines fotos més guapes!!!
ResponEliminaHola, he provat la teva crema i m'han quedat els filets del porro, alguna cosa no he fet be?
ResponEliminaespero resposta, gràcies!!
m'ha encantat la recepta, guardo la pàgina per provar més cosetes ;)
Hola, he provat la teva crema i m'han quedat els filets del porro, alguna cosa no he fet be?
ResponEliminaespero resposta, gràcies!!
m'ha encantat la recepta, guardo la pàgina per provar més cosetes ;)