dilluns, 20 de gener del 2014

Pastís de carn


DESAFÍO EN LA COCINAJa ha passat un altre mes i les noies del blog La cocina de Camilni, ens han reptat en aquesta ocasió a fer un pastís salat. En aquesta ocasió com que no trobava res del que volia m'he inventat un pastís fet amb massa de empanada i un farcit de carn. El resultat, ha agradat molt a casa, de manera que algun altre dia el tornarem a repetir. Aquí us deixo l'enllaç a blog Desafio en la cocina per si voleu veure els altres pastissos que han fet les meves companyes.

Ingredients:

Per la massa:

250g de farina
100ml d'aigua
50ml d'oli d'oliva
30g de llevat fresc
sal i pebre vermell dolç

Pel farcit:

400g de carn picada de porc
400g de carn picada de vedella
2 grans d'all
4 branques de julivert
Un polsim de comí
2 ous
100ml de crema de llet
Sal, pebre.

Per la salsa per acompanyar:

100ml de nata
1 cullerada de mostassa antiga
1 cullerada de mostassa de Dijon
1 culleradeta de maizena

Preparació:

Primer de tot hem de preparar la massa, ja que ha de reposar 1 hora. Poseu en el bol de l'amassadora, tots els ingredients i barregeu-los fins que formi una bol homogènia. Tapeu-la amb un drap net i deixeu-la pujar durant 1 hora.



Un cop que la massa hagi reposat, poseu una mica de farina sobre l'encimera i aplaneu-la amb un corró. Deixeu-la amb el gruix suficient per poder forrar un motllo. Poseu una mica de mantega o oli en les vores del motllo i empolsiu-lo amb farina. Poseu per sobre la massa de manera que quedi ben folrat el motllo per dins.

 

Prepareu el farcit. En un bol, poseu tots els ingredients del farcit, remeneu-lo be i poseu-lo dins el motlle. 



Cobriu amb la massa la carn.  Poseu el pastís a dins el forn preescalfat a 180º. Deixeu-lo coure fins que veieu que la carn està cuita, aproximadament 1 hora. Prepareu mentrestant la salsa per acompanyar el pastís. Poseu la nata en un pot i afegiu-hi els grans de mostassa antiga i la mostassa triturada, juntament amb la culleradeta de maizena ben dissolta. Deixeu bullir la crema a foc baix fins que espesseixi. Poseu-la en una salsera a part quan serviu el pastís. 


Aneu amb compte a l'hora de desmotllar-lo, poseu-lo en una plata de servir i acompanyeu-lo de la salsa.




26 comentaris:

  1. Que pinta fabulosa tiene este pastel de carne, este me lo apunto para hacerlo.Besos de Vanessa de Il Prezzemolo Tritato

    ResponElimina
  2. Ostres quina bona pinta aquest pastís!!! segur que està boníssim i el format és tot un encert.

    ResponElimina
  3. anda que ricura!!,,apuntada queda
    petonets

    ResponElimina
  4. Ostres quina bona pinta, m' agrada molt la idea!

    ResponElimina
  5. Quina idea més bona! Sembla el paté en croûte francés tan complicat de fer i estic segura que encara agradarà més a casa!
    Molt bon tema vaig a veure els altres!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si molt més facil que el pate en croute, el vaig fer un cop i em sembla que no el repetiré (je). petons

      Elimina
  6. Quina pinta!!! i m'encanta que porti massa i no sigui només carn i patata, sembla deliciós!

    ResponElimina
  7. La foto del pastel, bien parece un cuadro, que pinta y que preciosidad. Además su interior se ve jugosito y muy bueno. El corte se ve estupendo. Un beso compi

    ResponElimina
  8. que bonitoooooooooo, es un pastel ideal!! un bikiño

    ResponElimina
  9. Qué buena tu propuesta, me encanta. Besos

    ResponElimina
  10. Que guay, me bonito te ha quedado, ya no se cuantos me llevo a favoritos... no voy a tener dias para hacerlos todos...

    ResponElimina
  11. Soy una nueva compi de desafio en la cocina, me paso por aquí para presentarme y quedarme por tu cocina. Visitame cuando quieras.

    Un abrazo enorme.

    Con mil sabores

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por pasarte, nos vemos en el proximo desafio!!! y dulce!

      Elimina
  12. Un pastel delicioso!!!!! lo dejo en pendientes.
    Un besito

    ResponElimina
  13. y yo que casi me pierdo esta delicia?? una maravilla de pastel salado! Desafío conseguido!

    ResponElimina
  14. quina bona pinta i fas fins i tot la massa.....motl bé

    ResponElimina
  15. Sussi, quina bona pinta, i visca la improvització, realment ha quedat increïble!!

    ResponElimina