Ingredients:
1 làmina de pasta de full400 ml de nata muntada
250ml de Crema pastissera
Per la pasta choux i les lioneses:
1/2l d'aigua300g de farina
15g de mantega
7 ous
1/2 cullerada de sal
1/2 cullerada de sucre
Pel caramel:
100ml d'aigua100g de sucre
Preparació:
Primer de tot prepareu la pasta choux. Poseu en un cassó l'aigua, la mantega, la sal, el sucre, escalfeu-lo al foc fins que es desfaci la mantega. Afegiu la farina de cop i remeneu enèrgicament sense por, fins que es desprengui la massa de les parets. Aparteu del foc i deixeu refredar la massa.
Un cop freda la massa, aneu afegint els ous d'un en un i no n'afegiu cap més fins que estigui ben incorporat l'anterior. Us ha de quedar una massa amb la consistència següent:
Escalfeu el forn a 190º dalt i baix. Poseu la massa en una mànega pastissera amb broquet llis. Poseu un una plata del forn, la pasta de full retallada amb forma circular.
Feu dues circumferències al voltant de la massa de pasta de full.
Poseu la massa de pasta de full i massa choux al forn preescalfat. Fornejeu-la fins que estigui cuita, aproximadament uns 20-25 minuts. Quan estigui cuita, enretireu-la del forn. Mentretant, prepareu les lioneses. Amb el broquet llis, feu boles en una plata per anar al forn. Deixeu una distància entre cadascuna ja que s'inflen al coure's. Quan estigui cuita la base del pastís, enforneu les lioneses. Poseu-les a la posició 2 del forn i deixeu-les coure fins que estiguin una mica daurades. No obriu el forn a mitja cocció ja que si ho feu pot baixar la massa.
Quan la massa de la base i les lioneses s'hagin refredat, podreu anar per muntar el pastís. Feu un petit tall a les lioneses i farciu-les amb la crema pastissera.
Prepareu el caramel. Poseu l'aigua i el sucre al foc i poseu-lo a ebullició, quan veieu que comença a canviar de color i agafa un to marronós, enretireu-lo del foc. Agafeu les lioneses i mulleu la part inferior i la superior de la lionesa amb el caramel. El caramel de la part inferior us servirà per enganxar la lionesa a la base, aneu-les col·locant sobre la part on hi ha la pasta choux. La part superior untada amb caramel dona un toc brillant a la preparació i quan es menja dona un toc cruixent molt bo. Ompliu amb les lioneses tota la circumferència de pasta choux. Ara munteu la nata. Quan la tingueu muntada, poseu-la en una mànega pastissera amb un broquet arrissat i decoreu l'interior del pastís amb la nata. Podeu guardar-la a la nevera fins el moment de servir.
Carai, quina xulada de pastís!! No el coneixia pas, no! Felicitats per al teu home i també pel teu cunyat!!
ResponEliminaMerci Marina!!!!
EliminaÉs el meu pastís preferit!!! Quina bona pinta, t'ha sortit genial!
ResponEliminaMoltes felicitats als dos senyors!!!
Peto,
palmira
EStà bonissim eh!! gràcies Palmira!!
EliminaEncara no he fet mai les lioneses, em fan una mica de respecte.
ResponEliminaT'ha quedat un pastís ben maco, felicitats al teu marit i al teu cunyat.
Petons.
Moltes gràcies no es tant dificil fer lioneses, proba-ho que val la pena!!
EliminaAquesta la tinc pendent. Que bona.....si me la poses davant....no deixo res!!!!
ResponEliminaPetons