Aprofitem una de les fruites més apreciades a Girona la poma golden, amb Indicació geogràfica protegida. Les postres que he triat per gaudir d'aquesta fruita és el típic pastís de poma, que tantes vegades haurem comprat a les pastisseries. No dubteu a fer-la a casa, amb una crema, tendreu unes postres genials!!!
Ingredients:
1 disc de pasta de full2 pomes golden
400 ml de crema pastissera
Sucre
1 ou per pintar la pasta de full
50g de mantega
Preparació:
Preescalfeu el forn a 190º. En un motllo baix de pastís, poseu la base de pasta de full. Amb una forquilla puntegeu la base.
Poseu per sobre la crema pastissera. Peleu les pomes i amb un aparell, traieu el cor de la poma. Talleu-la a llesques. Poseu les llesques de poma en forma circular sobre la crema. Un cop la tingueu repartida per sobre la crema, espolseu-hi una mica de sucre i poseu-hi uns trossets de mantega.
Poseu el motllo al forn i deixeu que es cogui durant uns 45 minuts o quan veieu que la poma i la pasta de full estiguin cuites. Traieu-la del forn i deixeu-la refredar. Un cop freda, podeu acabar el pastís donant-li una mica de brillantor amb gelatina. Desfeu la gelatina per cobrir pastissos seguint les instruccions de la marca. Repartiu-la per sobre el pastís i a la nevera fins el moment de servir-lo. Us recomano treure-la una mitja hora abans per que no estigui tant freda.
que bo, Sussi! És un dels meus preferits!
ResponEliminaJa saps que no puc resistir quan veig un pastís de poma!!!
ResponEliminaEl més clàssic però si el fem a casa és una meravella!
Petonets,
Palmira
Els pastissos de poma són els meus preferits.
ResponEliminaI aquest amb pasta de full i crema, és un clàssic sensacional.
Doncs també són uns dels meus preferits, els pastissos de poma! i si a més hi fiques una capeta de crema, encara millor!! me l'apunto que a Lleida també tenim bones pomes ;-). Petonets.
ResponEliminaPalmira,Eva, Gemma i Marina, gràcies a casa també és un clàssic. Petons!!
ResponElimina