dilluns, 9 de febrer del 2015

Petxines de peix

Avui us porto un primer plat per a dies especials, ideals per celebracions. Presentat com a farcit d'unes petxines de pelegrí quedarà original i festiu, aquest deliciós plat.


Ingredients (8 petxines):

3 cuetes de rap
3 lloms de lluç
200g de gambetes pelades (poden ser congelades)
1 ceba grossa
1/2 litre de beixamel
Oli, sal
Pa torrat
8 petxines de vieires

Preparació:

Començarem el plat preparant el farcit de peix. Tallarem el peix (desespinat) a dauets i reservarem. Posem oli en una paella i quan estigui calent, afegirem la ceba pelada i ratllada. Deixarem que agafi color. Un cop la tinguem una mica rossa, afegirem el peix. Quan el peix tingui un color blanquinós, afegirem les gambes. Remenem i deixem coure tot junt fins que estigui al punt. Us recomano que no el coeu massa, ja que sinó el peix perd textura i propietats.
Posem la barreja de peix al bol de la batedora i hi afegim quatre cullerades de beixamel. Remenarem tot el conjunt  i farcirem les petxines.


Posem per sobre la beixamel i per sobre la beixamel, una mica de pa torrat. Posem les petxines al forn preescalfat amb el grill. Deixeu-les fins que estiguin una mica rosses.Serviu-les ben calentes.
Podeu deixar-les preparades el dia abans. Deixeu-les a la nevera sense el pa torrat. Poc abans de servir, poseu per sobre el pa torrat i escalfeu al forn igratineu.




11 comentaris:

  1. A casa la meva sogra sempre les fa per alguna celebració. T'han quedat realment delicioses! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Genial te han quedado.Son muy buenas y asi presentadas visten mucho¡

    ResponElimina
  3. Són boníssimes, aquestes petxines! ara fa temps que no en menjo, així que m'hauré d'animar a fer-les jo mateixa ;). Un petó!

    ResponElimina
  4. M'agrada molt com queden així presentades. Quan era nena la meva àvia sempre en feia en ocasions especials i li quedaven ben bones, com les teves segur!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Que bones aquestes petxines, jo las vaig fer quasi iguals, però encara no les he publicat.
    Un plat que generalment agrada a tothom.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Gràcies per la recepta, les faré per aquestes festes.

    ResponElimina