diumenge, 14 de juny del 2015

Arrós negre

Amb el bon temps sembla que ve de gust menjar un arrosset després de la platja o la piscina. Avui us porto un arrós negre. Segons la comarca es fa de diferent manera. A l'Empordà el negre de l'arrós sovint no és de la tinta del calamar sinó del sofregit que es fa molt a poc a poc fins que queda quasi negre. A altres llocs, s'afegeix tinta de calamar. Ho he fet un max-mix. Un bon sofregit a foc baix i una mica de tinta de sèpia. La veritat és que la tinta li dona un gust a mar molt característic i boníssim. 


Ingredients:

2 sèpies
2 calamars
4 gambes grosses o 8 mitjanes
350g d'arrós
3 cebes
1 tomata madura
2 grans d'all
1 sobre de tinta congelada o la de la sèpia
Caldo de peix (1 litre aprox)
Oli d'oliva verge
Sal


Preparació:

Primer de tot netegeu la sèpia i el calamar. Talleu-los a trossets. Poseu la cassola al foc amb oli i quan estigui calent, afegiu-hi la sèpia i el calamar. Quan estigui cuit, enretireu-los del foc. En el mateix oli, coeu la ceba ratllada. Heu de coure-la a foc  baix fins que quedi d'un color daurat. Quan estigui daurada, afegiu-hi la tomata i acabeu el sofregit, pot trigar una hora.





Afegiu la sèpia i el calamar i la tinta. Remeneu-ho tot bé.




Amb el foc mitjà, afegiu al sofregit l'arrós. Remeneu-ho tot i deixeu-ho rossejar tot plegat uns minuts. Mentre, escalfeu el caldo de peix. Quan tingueu l'arrós ben sofregit, afegiu el caldo a poc a poc, a mesura que en vagi necessitant. Quan falti poc per que estigui cuit, poseu les gambes i deixeu coure fins que estigui cuit l'arrós. No el deixeu refredar i emplateu.



6 comentaris:

  1. Hi ha mil receptes d'arròs negre i crec que totes són boníssimes tot i que differents!
    Aquest es veu espectacular, ara mateix per dinar si en tingues un plat ,...
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. yo le quito la tinta y para mi estupendo ,claro que ya no seria lo mismo
    bs

    ResponElimina
  3. quina bona pinta!!! ja sento la oloreta... !!! petons

    ResponElimina
  4. Hola,
    Ya se lo que voy a hacer pasado mañana para comer, porque mañana es lunes y poco recomendable comprar pescado, tiene que estar de muerte.
    Saludos,

    ResponElimina