dilluns, 10 de juliol del 2017

Mojo Picón vermell i verd

Nuestro nuevo logo!Com ja sabeu els companys de La cocina Typical Spanish sovint ens fan mirar fora de les nostres fronteres i aquesta és una d'aquestes ocasions. El repte aquest mes es fer una recepta de fora de casa nostra, que ens recordi algun viatge que hem fet. Jo he triat el típic mojo picón de les Illes Canàries. El passat setembre vam anar de viatge a Lanzarote i a més dels seus paisatges volcànics meravellosos, una de les coses que més ens va agradar de la seva gastronomia va ser aquest plat. Gairebé a tot arreu el posen d'entrada per picar una mica o com a primer plat principal. Com en molts plats, a cada lloc el fan una mica diferent, avui us duc una de les moltes receptes que trobareu per la xarxa. El més important és el pebrot vermell per fer el vermell... Jo en vaig comprar un munt per poder-lo fer a casa. Podeu trobar la recepta de les típiques "Papas arrugás" que les acompanyen aquí.


Ingredients:

Mojo vermell:
5 grans d'all
2 pebrots picons
1 culleradeta de comí en gra
1 culleradeta de pebrot vermell picant o no (a gust)
20ml de vinagre
150ml d'oli d'oliva verge
Un polsim de sal
Mojo verd de coriandre:
1 manat de coriandre
3 grans d'all
Un polsim de sal
2 cullerades de vinagre
150ml d'oli d'oliva verge
Unes granes de comí en gra

Preparació:

Mojo vermell:
Recepta amb morter: Poseu en el morter l'all, els pebrots picons, el comí i la sal. Aixafeu-ho tot amb la mà de morter fins aconseguir una pasta. En aquest punt afegim el vinagre i després l'oli d'oliva mentre anem remenant per tal que emulsioni la salsa. Si queda massa espessa, afegiu una mica d'aigua.
Recepta amb batedora. Poseu tots els ingredients en el bol de la batedora i bateu-ho fins que obtingueu una pasta fina. Si us queda massa espès, afegiu una mica d'aigua.


Mojo verd:
Recepta amb morter: Poseu en el morter l'all, el coriandre, el comí i la sal. Aixafeu-ho tot amb la mà de morter fins aconseguir una pasta. En aquest punt afegim el vinagre i després l'oli d'oliva mentre anem remenant per tal que emulsioni la salsa.

Recepta amb batedora. Poseu tots els ingredients en el bol de la batedora i bateu-ho fins que obtingueu una pasta fina.

Aquí podeu trobar les propostes dels companys/companyes.

8 comentaris:

  1. Yo tengo una amiga que lo prepara su madre canaria y nunca antes lo había probado y no podía imaginar lo bueno que está. Siempre que viene a mi casa me deja un bote que me dura en la nevera un tiempo. Eso sí, la receta no me la da! Es secreta!

    ResponElimina
  2. Això mirant al mar deu ser un moment fora del temps :o) I si porta records d'un viatge encara millor, sabor i records.
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Buenísimo este mojo, te ha quedado estupendo! :)

    ResponElimina
  4. Yo me infle cuando estuve en Lanzarote, que ricooooooooooooooo! Y cada vez que puedo lo preparo! Me encanta tu receta, feliz verano!

    ResponElimina
  5. Esta es una receta que tengo pendiente ni se sabe el tiempo, a ver si ahora, que he visto tu receta, me animo a hacerla, porque la tuya tiene una pinta genial

    ResponElimina
  6. Me encanta el mojo! Tengo familia canaria y siempre que puedo le pido que me haga de los dos! Riquisimo! Un beso!

    ResponElimina
  7. Aunque lo he probado en alguna ocasión no me he hecho el ánimo de prepararlo yo, viendo tu receta creo que ya ha llegado el momento que se ve muy rico!!!
    Un bst.

    ResponElimina
  8. No imaginas las ganas de probar esta delicia.
    Te ha quedado maravillosa. Para no parar hasta la última patata.
    Felicidades, y un saludo :)

    ResponElimina