L'entrada anterior del bloc explicava dues salses delicioses que a les Illes Canàries serveixen amb aquestes patates. Les papas arrugás són unes patates de mida petita que es couen amb molta sal i amb pela. Les varietats que utilitzen a les Illes aquí no les trobem així que he agafat unes patates petites Kennebec que han quedat delicioses.
Ingredients:
1 Kg de patates petites
Aigua suficient per cobrir les patates (aprox 1 litre)
250g de sal gruixuda
Preparació:
Poseu les patates en una olla de base ampla i poseu aigua fins a que cobreixi les patates. Afegiu la sal gruixuda. Poseu al foc i deixeu bullir a foc mig fins que les patates estiguin cuites. Trigarà uns 25-30 minuts, aneu punxant les patates per veure el punt de cocció ja que el tipus de patata també afecta a la cocció. Un cop estiguin cuites, traieu l'aigua de la cassola. Afegiu una mica de sal i pebre sobre les patates i acosteu la cassola al foc. Poseu a sobre les patates un drap i torneu a posar la cassola a foc mig. Aneu coent les patates i aneu sacsejant la cassola. La idea és que amb el vapor que es formi de la humitat de les patates i la sal, es vagi arrugant la pela de les patates. Quan les tingueu arrugades, poseu-les a una plata de servir i tapeu-les amb el mateix drap per tal que es mantinguin calentes. Serviu-les acompanaydes de les
salses mojo.
Que bones !!!
ResponEliminaPetonets
Rosa