diumenge, 10 de setembre del 2017

Pomes farcides de l'Empordà

Ja estem deixant enrere l'estiu i ens tornem a posar  a to amb les propostes dels diferents grups culinaris. Els companys de Cocina Tyipical Spanish proposen aquest mes fer una recepta amb poma. Com sempre em porta la proposta a investigar en el nostre culinari català. Aquesta recepta com bé diu el seu nom és típica de l'Empordà, a casa jo no n'he menjat mai, la veritat. Aprofitem les pomes que tenim a Fornells de la Selva per farcir-les de carn, el resultat és un agredolç que es pot menjar tant de primer plat com de segon.




Ingredients (4 persones):

4 pomes golden
100g de carn de porc picada
100g de ventresca de porc picada
50g de carn de vedella picada
1 ous
Pela d'una llimona
2 cullerades de sucre
1 got de vi blanc
1 cullerada de sal
Un polsim de pebre
Oli d'oliva verge

Per la picada

12 ametlles torrades
5 carquinyolis

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. En un bol, poseu les carns


juntament amb la sal, el pebre. Barregeu-ho tot amb una forquilla. Talleu la part superior de les pomes. Amb un buidador, traieu la part interior de les pomes. En una picadora tritureu les carns juntament amb els trossos de pomes i els ous,

i amb això farciu les pomes.


Poseu a sobre la part que heu tret de dalt de tot. Poseu les pomes en una plata de forn i afegiu-hi el vi, una mica d'aigua i un raig d'oli. Introduïu les pomes al forn i deixeu-les coure fins que comencin a arrugar-se una mica. En aquest punt, afegiu-hi la picada. La picada, feu-la amb les ametlles i els carquinyolis, quan la tingueu feta, afegiu-hi una mica del suc de la cocció i poseu-la per sobre de les pomes. Deixeu acabar de coure les pomes fins que al punxar-les la carn  de la poma no exerceixi resistència.
 
Es poden servir calentes o bé fredes, serviu-les acompanyades de la salsa de la cocció.

 
Podeu trobar propostes de receptes amb poma d'altres comunitats aquí.

1 comentari:

  1. Curiosa receta pero debe estar muy rica con ese contraste de sabores! Buen reto!

    ResponElimina