diumenge, 10 de desembre de 2017

Pastís mousse de torró de xixona

Ara uns dies tiraré del bloc de Cuuking, sempre amb propostes interessants. Aquest cap de setmana he fet aquesta mousse, per anar provant noves receptes pels dies de Nadal. És fàcil i molt bona, us el recomano per un dels àpats de Nadal..

 

Ingredients (motllo-cèrcol de 20cm-12-14 persones):

Base del pastís:

150 g de galetes Digestive o similar
70 g de mantega

Per la mousse:

250 g de torró de Xixona
600 ml de nata 35% MG
100 ml de llet
60 g de sucre
3 fulles de gelatina

Preparació:

Comenceu preparant la base del pastís. Poseu les galetes en una batedora juntament amb la mantega a trossets. Bateu-ho fins que quedi una massa humida. Folreu la base del motlle o el cèrcol amb paper sulfurat. Si teniu un cèrcol d'acetat poseu-lo al voltant del motlle/cèrcol. Bolqueu la mescla de galeta i mantega sobre el fons del motlle. Escampeu bé i aixafeu la mescla fins a formar una base dura. Deixeu-ho a la nevera. 


Prepareu ara el farcit.
En un bol amb aigua freda, poseu a hidratar la gelatina.
Agafeu un bol i poseu-hi el torró, el sucre i la llet. Poseu-ho dins el microones i escalfeu-ho uns 2-3 minuts. Amb unes barnilles remeneu i barregeu-ho fins que estigui tot ben desfet. Afegiu-hi la gelatina. Ara, munteu la nata amb una batedora. Munteu-la fins al punt de semimuntat. Quan la barreja de torró estigui tèbia, aneu afegint a poc a poc (en 3 vegades) la nata muntada. Cada cop que afegiu nata, remeneu amb moviments envolvents. Quan hàgiu afegit tota la nata, ja tindreu a punt el farcit.
Traieu la base de la nevera i poseu-hi el farcit. Alliseu la superfície. Deixeu el pastís un mínim de 3 hores per tal que qualli la gelatina.


Quan sigui el moment de servir el pastís, el podeu decorar al vostre gust, jo hi he afegit aquesta banda de xocolata.





4 comentaris:

  1. No falla mai! El torró de Xixona sempre triomfa. Conec poca gent a qui no li agrada.

    ResponElimina
  2. Ooiiixx, quina passada de pastís! Et dic lo mateix que la Cristina....el torró de Xixona és èxit assegurat!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  3. Esta com um aspeto delicioso...
    Obrigada por partilhar!

    ResponElimina
  4. Gràcies a totes pels comentaris i molt bones festes!!!

    ResponElimina