dimecres, 6 de desembre del 2017

Torró de whisky i fruits secs

S'acosta el Nadal i començo amb una recepta de torró de xocolata. Crec que és dels mes bons que he fet de xocolata. Si us agrada el licor, a més, ja... ni us ho dic. L'interior és com una crema o farcit de bombó, força tou, amb la qual cosa, cal banyar-lo amb xocolata o cercar una base per exemple de galeta.

Ingredients (2 torrons):

Fruits secs al gust ( festucs, ametlla, avellana, panses, orellanes, anous, pinyons..)
210g nata 35%MG
360g de xocolata negra
60g de sucre invertit (recepta)
65g de mantega
6g de cafè soluble
75g de Whisky
70g de glucosa

Base de xocolata:

200g de xocolata negra

Preparació:

Escalfar la xocolata del bany, al microones. Quan estigui desfeta, bolqueu-la per sobre dels motllos del torró, escampeu-la bé amb uns moviments que ajudin a cobrir tota la superfície. Deixeu refredar la xocolata. Prepareu ara el farcit. Foneu la xocolata del farcit al microones. Deixeu-la temperar. Poseu en un cassó, la nata, el cafè soluble, el whisky, el sucre invertit i la glucosa. 


Escalfeu fins que es desfaci la mescla. Afegiu-hi la xocolata fosa quan estigui a 35º.


Barregeu amb una llengua i afegiu la mantega quan la mescla estigui a uns 40º. Aboqueu aquest farcit a dins dels motllos que heu folrat anteriorment amb la xocolata fosa. 
Encara en calent, talleu els fruits secs a trossets i escampeu-los per sobre de la xocolata. Deixeu refredar el torró a la nevera. Quan estigui freda la xocolata ja podreu desemmotllar el torró. Bon profit!!


3 comentaris: