dissabte, 1 de setembre del 2018

Carpaccio de carbassó amb fruits secs i parmesà

En un inici s'entenia per carpaccio, les llesques fines de vedella. Actualment ja qualsevol menja tallada ben fina agafa el mateix nom a l'hora de presentar-lo. Aquest carpaccio és una delícia, supersaludable i facilíssim de fer. L'èxit d'aquesta recepta està en triar uns carbassons ben tendres i que tinguin poques llavors, aprofiteu ara, que estan en el seu millor moment.


Ingredients (4 persones):

1 carbassó ben tendre
3 cullerades de pinyons
3 cullerades d'anous
3 cullerades de vinagre de Jerez
9 cullerades d'oli d'oliva EV
1 cullerada de mel
1 cullerada d'orenga
1/2 culleradeta de sal
Un polsim de pebre negre
Formatge parmesà (llesques)

Preparació:

Amb una  mandolina talleu el carbassó quan el tingueu ben net i amb la pell i tot. Aneu posant les rodanxes en una plata o plat de servir, una al costat de l'altra i encavalcant-les una mica. Aneu omplint tot el plat.


Talleu a llesques el parmesà i piqueu amb un ganivet els fruits secs.


Prepareu la vinagreta, jo ho he fet un un pot de vidre petit amb tapa, així un cop hagueu posat els ingredients, només caldrà remenar-ho una mica a l'hora d'amanir-ho. Poseu tots els ingredients dins el pot i quan hagueu d'utilitzar-lo, sacsegeu una mica i escampeu per sobre del carbassó. Uns 5 minuts abans de servir el carpaccio, repartiu per sobre el carbassó els fruits secs, el parmesà i la vinagreta. Bon profit!!


Recomanacions:
  • Si voleu preparar el plat amb antelació, un cop tingueu distribuït el carbassó sobre el plat, poseu-hi per sobre un paper film i deixeu-ho a la nevera fins al moment de servir. 5 minuts abans de servir-ho, traieu el film, amaniu-ho i passats els 5-10 minuts ja ho podreu posar a taula.
  • La vinagreta és molt bona, podeu augmentar les quantitats i tenir-la a la nevera en un pot preparada per les amanides.
  • Podeu utilitzar altres fruits secs, dàtils, panses, orellanes, avellanes... al vostre gust.
  • Si traieu el parmesà, tindreu una amanida vegana deliciosa.

1 comentari:

  1. Uau! Sóc una fan del carpaccio. Aquest deu estar deliciós. Tot el que hi porta m'encanta. Em guardo la recepta.

    ResponElimina