dilluns, 27 d’agost del 2018

Pastís Tatin de peres

El pastís Tatin és una de les receptes més conegudes de la cuina Francesa. Podeu trobar la recepta aquí. Una variant també boníssima és aquesta Tatin de peres. Us la recomano!!


Ingredients (6-8 persones):

8-10 peres
100 g de sucre
50 g de mantega
1 làmina de pasta de full

Preparació:

Primer prepareu les peres. Peleu i traieu el cor a les peres. Talleu-les per la meitat si són petites o en 4 parts si són grosses. Tot seguit prepareu el caramel. En una paella que pugui anar al forn poseu el sucre. Quan es comenci a fondre tot, barregeu-lo una mica fins que agafi color, vigileu que no se us cremi.
Preescalfeu el forn a 180°.
Traieu la paella del foc. Poseu els trossos de pera ben posats en forma circular  i amb la part arrodonida cap a baix. Afegiu-hi la mantega a daus.

Deixeu coure les peres amb el caramel uns minuts.

Apagueu el foc.




Disposeu a sobre les peres la làmina de pasta de full, intentant que s'introdueixi una mica cap a dins pels costats. Punxeu la massa de pasta de full amb una forquilla o amb un ganivet de punxa.


Ara ja el podreu enfornar. Deixeu-lo en el forn uns 45 minuts.
Un cop la pasta de full estigui daurada, traieu-la del foc i deixeu-lo refredar uns 5 minuts.


Passat aquest temps doneu la volta sobre un plat de presentació. No espereu que estigui fred del tot, ja que se us pot quedar enganxat el caramel a la paella i se us desmuntarà la Tatin. Us la podeu menjar una mica tèbia o freda, al vostre gust.



3 comentaris:

  1. que sencilla y que rica, la pera me encanta en repostería, brutal!!!

    ResponElimina
  2. No he fet mai un pastís tatin! He pres molt bona nota del teu!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Es uno de los errores mas antiguos de la cocina hecho por las hermanas Tatin , de hay el nombre de la tarta. Te a quedado preciosa e imagino que todavía mas deliciosa . Se ve increible un beso, feliz septiembre.

    ResponElimina