diumenge, 30 de desembre del 2018

Pavlova amb lemon curd

Aquestes postres fetes amb merenga, estan dedicades a la ballarina Anna Pávlova. Segons la wiquipedia dos països se'n disputen la invenció, Austràlia i Nova Zelanda. La recepta original combina la merenga, amb nata i maduixes o fruits vermells. Jo, per no fer-ho tant dolç he posat una capa de lemon curd, la veritat és que l'àcid de la llimona fa que sigui deliciós. Són unes postres cruixents dolces i àcides, han estat un èxit. Us el recomano per un final d'àpat especial!!!



Ingredients (6 persones):

160g de clares d'ou (unes 4 clares)
160g de sucre llustre
1 cullerada de maizena
unes gotes de vinagre
1/4 cullerada de cremor tàrtar
1 pessic de sal
4-5 cullerades de lemon curd (recepta
200ml de nata montada

Preparació:

Per preparar la pavlova, primer preescalfeu el forn a 140º. Poseu les clares al bol de la batedora amb el polsim de sal. 
 
Munteu les clares, després d'uns minuts quan comencin a estar una mica muntades les clares, aneu afegint el sucre llustre a poc a poc i la maizena. Deixeu que es munti, uns 6 minuts a velocitat alta. Quan estigui la clara formant  pics, ja estarà apunt. 


Agafeu un full sulfurat i poseu-hi una mica de maizena. Repartiu per sobre la clara muntada. Jo en la recepta he doblat quantitats ja que érem molts a dinar, si feu les quantitats que us he posat a dalt, millor feu-la arrodonida. Deixeu un gruix d'uns 2,5 cm. 


Introduïu el pastís al forn, posició 2. Deixeu coure durant 1 hora i mitja. Quan estigui cuita, no treieu la pavlova del forn, obriu una mica la porta i deixeu-la refredar al temps que es refreda el forn. D'aquesta manera la pavlova queda cruixent i tova per dins. 
Quan sigui el moment de servir la pavlova, repartiu per sobre el lemon curd i sobre aquest repartiu la nata. Podeu decorar per sobre amb les fruites que més us agradin.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada