dimarts, 1 de gener del 2019

Porchetta by Jamie Oliver

Aquest Nadal la porchetta m'ha perseguit.. Hem passat el Nadal a la Toscana i allà pertot arreu hi ha porchetta, per fer els paninis. Arribo a casa i els programes de Canal cocina, porchetta.. total que he agafat la recepta de Jamie Oliver, l'he adaptat una mica i he encès el forn. Crec que el resultat ja es veu per si sol. El que no es veu és com de tendra queda la carn i la salsa que amb les presses em vaig oblidar de fotografiar, crec que encara està millor. Total que si teniu un àpat amb força gent, us recomano fer-la... ESPECTACULAR!!!



Ingredients(10-12 persones):

1 peça de cansalada amb la pell (3-4 kg)
2 cebes de figueres
1 filet de porc
Farigola, romaní i sàlvia
1 culleradeta de llavors de fonoll/matafaluga
1-2 gots de vi ranci
Sal i pebre
1/2l de caldo de carn
2 porros
4 pastanagues grosses
1 o 2 cabeces d'alls

Preparació:

Preescalfeu el forn a màxima potència. Poseu una paella al foc i afegiu oli. Quan estigui calent,
afegiu-hi les herbes picolades i els pinyons. Doneu-hi unes voltes i poseu-hi les cebes tallades a trossos grossos. Ho barregem tot bé i deixem que les cebes quedin una mica transparents.


Agafem la cansalada i fem uns talls per la part interior i la salpebrem.

 La pell exterior és molt dura i us recomano que feu unes tires en la mateixa direcció en la que tallareu després la porchetta. Un cop cuit queda molt torrada la pell i costa de tallar. Amb un ganivet ben afilat o amb un cutter, marqueu les tires.


Farcim la cansalada amb el filet de porc (salpebrat) i les verdures.



Enrosquem, ho bridem tot. Posem sal, pebre i oli per sobre la pell. Hi freguem també unes herbes picades.


Tallem els porros a rodanxes grosses. Pelem les pastanagues. Repartim en una plata els porros, els alls i al mig posem les pastanagues. Sobre les pastanagues hi situem la porchetta. El fet de quedar enlairada permetrà coure pertot arreu la porchetta i que quedi cruixent.

Afegim caldo i vi ranci. No l'afegiu tot de cop, a mesura que vagi perdent líquid n'hi podeu anar afegint. Ho posem al forn, una mitja hora a màxima potència. Passat aquest temps, abaixem el foc a 180º i ho deixem unes 3-4 hores, dependrà dels Kg. El temps de cocció dependrà del pes de la peça. Si teniu un temòmetre serà el millor per aconseguir el punt precís. Internament el porc està cuit a 71 graus. Si el coeu massa us quedarà dur. Paciència..


Un cop cuit, traieu la porchetta de la plata. Embolcalleu uns 15 minuts la porchetta amb paper de plata, d'aquesta manera els sucs no es perdran i la peça quedarà més tendra.


Reserveu 2 pastanagues per acompanyar. Passeu la resta de les verdures i el líquid de la cocció per un colador xinés. Si us queda massa espés, afegiu-hi una mica de caldo. Si pel contrari us queda massa clar, podeu afegir una cullerada de maizena. A mi amb una mica de caldo per ajudar a passar la verdura pel xinés n'he tingut prou.


Ha quedat una salsa deliciosa. La carn la podeu tallar tèbia o freda. Quan més freda més bé se us tallarà. Podeu acompanyar la porchetta d'unes patates o unes verduretes.. no us deixeu la salsa!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada