divendres, 18 de gener del 2019

Pastís de tonyina

Un veritable clàssic!! Aquests àpats de festa he pensat a fer un entrant de pastissos, un tall de pastís d'escalivada i un de tonyina. He buscat la recepta al blog..i resulta que no l'he posada mai.. Així és que aquí està. Facilíssima i rapidíssima de fer. Amb una bona presentació us pot socórrer un primer àpat o un pica pica.



Ingredients (un moltllo de 1 l. 30x12cm):

400g de llet evaporada Ideal
4 ous
2 llesques de pa de motllo sense crosta
50g de tomata fregida
2 llaunes de tonyina (uns 220g tonyina escorreguda)
Sal i pebre
Pa ratllat pel motllo
Una mica de mantega pel motllo



Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. La preparació no té secret. Bateu tots els ingredients amb una batedora o amb la Thermomix o amb una batedora. Amb un pinzell unteu el motllo amb mantega. 
Un cop escampada, poseu una mica de pa ratllat i repartiu-lo de manera que quedi tot el motllo cobert. Aboqueu la barreja a dins del motllo. Poseu una plata de forn alta al forn i poseu-hi a dins el motllo. Escalfeu aigua i poseu-la dins la plata. Cal coure-ho al bany maria. Coeu-ho d'uns 45 minuts a 1 hora. Estarà cuit quan al possar un palet, surti net. Un cop cuit, deixeu-lo refredar, desemmotlleu-lo i ja el podreu servir. Sempre queda bé, acompanyar-lo d'una mica de maionesa, unes tires de pebrot vermell o anxoves..


Cocció al microones:
7 minuts a 75% de potència
8 minuts al 100%de potència.
Un cop cuit cal deixar-ho 10 minuts dins el microones per tal de finalitzar completament la ficció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada