dilluns, 30 de març del 2020

Cookies de xocolata i ametlles

Una bona manera de fer participar els mes petits a la cuina. Com sempre no cal fer-les només pels més petits. Per fer-les podeu utilitzar un robot o bé directament en un bol i amb les mans. 


Ingrediensts:

220g de farina
1 cullerada de cacau pur
1 culleradeta de llevat
100g de mantega a temperatura ambient
1 ou
1 cullerada de llet
90g de sucre morè
45g de sucre
1/2 culleradeta de sal
Un raig d'essència de vainilla
100g de gotes de xocolata (blanca o negra)
100g d'ametlles pelades (senceres o laminades)

Preparació:

Poseu els ingredients sòlids en un bol. Passeu pel tamís la farina, cacau i llevat. Afegiu la mantega, la llet, l'ou i els dos sucres.


Remeneu amb les mans fins que tot estigui integra i es formi una massa. Arribat a aquest punt incorporeu les ametlles i les gotes de xocolata.


Prepareu una mica de paper film i aboqueu-hi la massa. Formeu amb les mans un cilindre i embolcalleu-lo amb el paper film.


Poseu-lo a la nevera i deixeu-lo endurir mínim una hora.
Un cop endurida la massa, ja podreu anar per coure les galetes. Preescalfeu el forn a 200º. Mentre el forn s'escalfa, poseu un paper de cuina sobre una plata de forn. Talleu les galetes a rodanxes. 


Formeu unes boles, aixafeu-les una mico i situeu-les sobre el paper de cuina. Deixeu una certa distància entre les galetes. 


Poseu les galetes dins el forn i que coguin uns 10-12 minuts. Veureu que encara estaran toves, deixeu-les sobre una reixa fins que es refredin. Queda una galeta cruixent per fora i tova per dins. Espero que en gaudiu!


3 comentaris: