divendres, 6 d’agost del 2021

Lemon pie

Els que em seguiu, ja sabeu que soc una fan del lemon curd. Avui el presentem amb la recepta estrella d'aquesta crema de llimona. Es tracta d'un pastís típic del Regne Unit, amb una base de galeta o massa brisa, una crema de llimona i acaba amb una merenga suïssa. És una delícia de postres, el toc àcid de la crema de llimona ajuda que no sigui molt embafador. La recepta típica recobreix tot el pastís de merenga, jo he optat per una decoració més austera, ho deixo a la vostra elecció. 




Ingredients (motlle de 22 cm):

1 base de pasta brisa (comprada o recepta aquí)

Merenga suïssa (recepta aquí)

Per la crema de llimona:

2 ous sencers

3 rovells d'ous

Ratlladura d'una llimona

80 g de suc de llimona

1 g de gelatina en pols (agar-agar)

80 g de mantega pomada

120 g de sucre

Preparació:

Comenceu coent la base del pastís. Agafeu un motlle baix, si és desemmotllable, molt millor. Unteu el motlle amb  mantega i farina o bé amb un esprai. Poseu-hi a dins la massa brisa i retalleu el sobrant. Coeu-ho al forn fins que estigui la massa daurada. Mireu la recomanació de cocció del fabricant, en el cas de ser una massa comprada. Normalment triga 15-20 minuts a 180°. Un cop cuita, deixeu-la refredar.


Mentre es cou la massa, podeu aprofitar per fer la merenga i la crema de llimona. Per fer la merenga podeu mirar la recepta que està linkada als ingredients. Quan la tingueu preparada, poseu-la en una màniga pastissera i reserveu-la. Podeu utilitzar un boquet rissat o llis. 

La crema de llimona, és un lemon curd, però duu una mica de gelatina, cosa que fa que tingui una major consistència i es millora la presentació. Comenceu bullint el suc de la llimona amb la ratlladura.


En un bol,  poseu els ous, els rovells i el sucre. Remeneu-ho. 


Quan arrenqui el bull el suc de llimona, afegiu a poc a poc sobre la mescla d'ous i sucre. Remeneu bé amb unes barnilles i torneu-ho a posar en un ansat al foc. Coeu la crema a foc mitjà fins que espesseixi. Tingueu cura de no deixar de remenar, no sigui que se us enganxi. 



Quan la tingueu cuita, afegiu-hi la gelatina i remeneu. Deixeu refredar una mica la crema fins a uns 45° o fins que noteu que no crema. En aquest punt, afegiu la mantega i remeneu. Ompli la base del pastís amb la crema de llimona i deixeu-la refredar.







Un cop s'hagi refredat la crema, podeu decorar amb la merenga suïssa.

Acabeu amb unes rodanxes de llimona o la presentació típica és amb la merenga i daurada amb un bufador o uns moments al grill del forn. 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada