Els que em seguiu, ja sabeu que soc una fan del lemon curd. Avui el presentem amb la recepta estrella d'aquesta crema de llimona. Es tracta d'un pastís típic del Regne Unit, amb una base de galeta o massa brisa, una crema de llimona i acaba amb una merenga suïssa. És una delícia de postres, el toc àcid de la crema de llimona ajuda que no sigui molt embafador. La recepta típica recobreix tot el pastís de merenga, jo he optat per una decoració més austera, ho deixo a la vostra elecció.
Ingredients (motlle de 22 cm):
1 base de pasta brisa (comprada o recepta aquí)
Merenga suïssa (recepta aquí)
Per la crema de llimona:
2 ous sencers
3 rovells d'ous
Ratlladura d'una llimona
80 g de suc de llimona
1 g de gelatina en pols (agar-agar)
80 g de mantega pomada
120 g de sucre
Preparació:
Comenceu coent la base del pastís. Agafeu un motlle baix, si és desemmotllable, molt millor. Unteu el motlle amb mantega i farina o bé amb un esprai. Poseu-hi a dins la massa brisa i retalleu el sobrant. Coeu-ho al forn fins que estigui la massa daurada. Mireu la recomanació de cocció del fabricant, en el cas de ser una massa comprada. Normalment triga 15-20 minuts a 180°. Un cop cuita, deixeu-la refredar.
Mentre es cou la massa, podeu aprofitar per fer la merenga i la crema de llimona. Per fer la merenga podeu mirar la recepta que està linkada als ingredients. Quan la tingueu preparada, poseu-la en una màniga pastissera i reserveu-la. Podeu utilitzar un boquet rissat o llis.
La crema de llimona, és un lemon curd, però duu una mica de gelatina, cosa que fa que tingui una major consistència i es millora la presentació. Comenceu bullint el suc de la llimona amb la ratlladura.
En un bol, poseu els ous, els rovells i el sucre. Remeneu-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada