dimecres, 11 d’agost del 2021

New York Cheesecake

Avui us porto un pastís de formatge mític. Realment la seva cremositat el fa especial i boníssim, molt recomanable. Us animeu a fer-lo??? Es tracta d'un pastís de formatge amb el centre molt poc quallat, es desfà en servir-lo, ja que és molt poc dens. Si empreu unes galetes sense gluten, el podran menjar les persones celíaques. 

Ingredients:

Per la base:

100 g de galetes tipus Digestive

60 g de mantega fosa

Pel farcit:

1 kg de crema formatgen tipus Philadelphia

280 g de sucre

5 cullerades de maizena (farina de blat de moro)

2 cullerades d'extracte de vainilla

Ratlladura d'una llimona

3 ous

1 rovell d'ou

340 g de crema agre (recepta aquí)

Preparació:

Comenceu preparant la base. Enceneu el forn a 180°. En un robot o de forma manual, tritureu les galetes.

Afegiu-hi la mantega fosa. Agafeu un motlle de 18 cm i poseu a la base un paper sulfurat o bé passeu-hi un esprai antiadherent o de forma tradicional mantega i farina. Escampeu per sobre la base, la barreja de galetes, amb els dits aneu repartint-lo fins que quedi tota la base coberta. Introduïu-ho al forn i deixeu-ho coure uns 10 minuts. Un cop cuit traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar.

Ara prepareu el farcit. Preescalfeu el forn a 200 °. Poseu els ingredients en el bol de la batedora o si ho feu a mà en un bol. Poseu-hi el formatge crema i el sucre. Bateu una estona fins que quedi amb una textura cremosa. Incorporeu la resta d'ingredients, la farina de blat de moro,  els ous, els rovells, la crema agre, la ratlladura de llimona i l'extracte de vainilla. Bateu-ho tot molt bé fins que quedin tots els ingredients ben incorporats. Aboqueu la mescla de formatge sobre la base de galeta.


Introduïu el pastís dins el forn preescalfat a 200 ° i deixeu-lo 10 minuts. Un cop passats els 10 minuts, baixeu el forn a 100 ° i deixeu-lo coure 25 minuts més. Passat aquest temps, tanqueu el forn i deixeu el pastís a dins 1 hora, amb la porta del forn tancada. Deixeu refredar el pastís i un cop fred, poseu-lo a la nevera unes quantes hores per tal que es refredi i endureixi. Veureu que del mig tremola una mica, és la consistència que ha de tenir. En tallar-lo, la part del centre és molt sedosa i poc compacte. Per desemmotllar-lo aneu amb compte. El podeu servir decorat amb una melmelada de fruits vermells o amb el que més us agradi. Us deixo el vídeo de la preparació:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada