Quina millor època de l'any que l'estiu per aprofitar la fruita de temporada? És un pecat no gaudir de les delícies que tenim a prop i una d'aquestes fruites són les prunes. En aquesta recepta les aprofitem amb tota la seva textura, ja que no van cuites. Amb la crema pastissera, si és una mica àcida, combina perfectament. Poseu color a les vostres postres d'estiu i aprofiteu de la fruita km 0.
Ingredients:
1 làmina de pasta brisa (recepta aquí)
400 ml de crema pastissera (recepta aquí)
6-7 prunes vermelles
Motlle desemmotllable (opcional) i perforat (opcional) de 22 cm
Preparació:
Agafeu la massa de pasta brisa que teniu a la nevera (pot ser també comprada).
Esteneu la massa amb l'ajuda d'un corró. Amb la massa estesa, heu de forrar el motlle que haureu prèviament untat amb mantega i farina o bé amb esprai. Preescalfeu el forn a 180°.
Introduïu la massa dins el forn. Si voleu evitar que la massa es doblegui pels costats, poseu un paper de forn sobre la massa i poseu a dins cigrons o algun altre llegum. Coeu la massa en posició 2 del forn durant uns 15-20 minuts o fins que veieu que la massa comenci a quedar daurada.
i amb una espàtula igualeu la superfície.
Talleu les prunes a llesques fines, amb forma de mitja lluna. Han de ser unes prunes no massa madures si no serà molt difícil tallar-les. Comenceu a posar les prunes pels extrems, sobreposeu-les una mica i aneu donant la volta al pastís. Formeu una espècie d'espira i acabeu al centre. Podeu pintar la superfície amb una mica de gelatina per abrillantar pastissos o bé amb una mica de melmelada barrejada amb una mica d'aigua. Serviu-lo ben fresquet!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada