diumenge, 1 d’agost de 2021

Pastís de formatge sense forn

Amb aquesta calor i el preu del kilowat pels núvols, us proposo un pastís sense forn, per una celebració o per donar-vos un capritxtet. La única cosa que haurem de tenir, aixó si, és paciència, ja que caldrà un bon repòs a la nevera. Us recomano que la feu la nit anterior. Com que no porta gelatina, té una consistència molt sedosa. Deixo la base i la decoració final al vostre gust. Podeu fer servir com a base qualsevol galeta que us agradi, unes digestive, galetes Maria... i el mateix us dic per l'acabat, podeu posar una gelatina de fruita, una melmelada, les opcions són moltes, adapteu-ho al vostre gust!!



Ingredients:

Per la base:

170g de galetes Oreo

95g de mantega

Pastís:

500g de crema de formatge (tipus Philadelphia)
150g de sucre
200ml de nata per muntar 
Extracte de vainilla
Per la decoració:
Galetes Oreo triturades

Preparació:

Comenceu preparant la base del pastís. Poseu les galetes a la trituradora i feu-neu una espècie de sorrra. Si no teniu trituradora, poseu-les dins una bossa i aixafeu-les amb un corró  o amb una mà de morter. Poseu les galetes triturades en un bol i afegiu-hi la mantega fosa. Feu una pasta, podeu afegir-hi el sucre, jo crec que les galetes ja son prou dolces com per afegir-hi més sucre però us deixo la quantitat recomanada per si preferiu una base més dolça. Amb la massa obtinguda prepararem la base del pastís. Per aquesta recepta cal un motllo desmotllable, ja que el pastis és molt inestable i se us desmontaria. Poseu una paper de forn a la base (opcional) i si voleu podeu posar al voltant una tira d'acetat. Si no en teniu, no hi ha problema, a l'hora de desmotllar, passeu un ganivet i llestos. Repartiu amb la preparació la base del motllo, apreteu amb les mans i poseu-lo a la nevera. Podeu fer una capa fina de base o també podeu pujar la massa pels costats del motllo, com he fet jo.
Ara preparareu el farcit. Poseu la nata ben freda en el bol de la batedora i comenceu a muntar la nata. Quan la nata estigui mig muntada, afegiu-hi el sucre. Munteu la nata fins que estigui forta, vigileu que no se us passi la mantega. En un bol, poseu la crema de formatge i afegiu-hi la vainilla, remeneu amb unes barnilles fins que tingui una consistència sedosa i la vainilla s'hagi incorporat correctament. Incorporeu arra la nata muntada i amb una llengua, remeneu amb compte que no baixi la mescla. Quan s'hagi incorporat correctament la nata, aboqueu-ho dins el motllo, Podeu aplanar la superfície amb una espàtula o bé decorar amb una mena de pics. 




Poseu el pastís dins la nevera. Deixeu-la refredar 5 o 6 hores. Tingueu cura a l'hora de desemmotllar. Podeu decorar amb melmelada, amb galetes ratllades...

Podeu veure el pas a pas en el vídeo següent:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada