diumenge, 1 d’agost del 2021

Pastís de formatge sense forn

Amb aquesta calor i el preu del kilowat pels núvols, us proposo un pastís sense forn, per una celebració o per donar-vos un capritxtet. La única cosa que haurem de tenir, aixó si, és paciència, ja que caldrà un bon repòs a la nevera. Us recomano que la feu la nit anterior. Com que no porta gelatina, té una consistència molt sedosa. Deixo la base i la decoració final al vostre gust. Podeu fer servir com a base qualsevol galeta que us agradi, unes digestive, galetes Maria... i el mateix us dic per l'acabat, podeu posar una gelatina de fruita, una melmelada, les opcions són moltes, adapteu-ho al vostre gust!!



Ingredients:

Per la base:

170 g de galetes Oreo/digestive.
95 g de mantega

Pastís:

500 g de crema de formatge (tipus Philadelphia)
150 g de sucre
200 ml de nata per muntar 
Extracte de vainilla
Per la decoració:
Galetes Oreo/ Digestive triturades

Preparació:

Comenceu preparant la base del pastís. Poseu les galetes a la trituradora i feu-ne una espècie de sorra. Si no teniu trituradora, poseu-les dins una bossa i aixafeu-les amb un corró o amb una mà de morter. Poseu les galetes triturades en un bol i afegiu-hi la mantega fosa. Feu una pasta. Amb la massa obtinguda preparareu la base del pastís. Per aquesta recepta cal un motlle desmotllable, ja que el pastís és molt inestable i se us desmuntaria. Poseu un paper de forn a la base (opcional) i si voleu podeu posar al voltant una tira d'acetat. Si no en teniu, no hi ha problema, a l'hora de desmotllar, passeu un ganivet i llestos. Repartiu la massa de galeta per la base del motlle, premeu amb les mans i poseu-lo a la nevera. Podeu fer una capa fina de base o també podeu pujar la massa pels costats del motlle, com he fet jo.
Ara preparareu el farcit. Poseu la nata ben freda en el bol de la batedora i comenceu a muntar la nata. Quan la nata estigui mig muntada, afegiu-hi el sucre. Munteu la nata fins que estigui forta, vigileu que no se us munti massa i obtingueu mantega. En un bol, poseu la crema de formatge i afegiu-hi la vainilla, remeneu amb unes barnilles fins que tingui una consistència sedosa i la vainilla s'hagi incorporat correctament. Incorporeu ara la nata muntada i amb una llengua, remeneu amb compte que no baixi la mescla. Quan s'hagi incorporat correctament la nata, aboqueu-ho dins el motlle, Podeu aplanar la superfície amb una espàtula o bé decorar amb una mena de pics. 



Poseu el pastís dins la nevera. Deixeu-la refredar 5 o 6 hores. Tingueu cura a l'hora de desemmotllar. Podeu decorar amb melmelada, amb galetes ratllades...

Podeu veure el pas a pas en el vídeo següent:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada