diumenge, 28 d’agost del 2022

Rosbif

 El Rosbif és un plat molt típic de la cuina del Regne Unit. Se sol utilitzar bou o vedella, jo en aquesta ocasió he triat un rodó de vedella, però també queda molt bo amb llom baix. El truc d'aquest plat, que no té cap secret, és que quedi ben tendra, per això us recomano fer-la amb antelació, d'un dia per l'altre queda espectacular. Sobretot no us passeu en la cocció, si queda dura la carn, no és el mateix. 


Ingredients:

1 rodó de vedella o llom baix (1 Kg)

4 cullerades de mostassa de Dijon

1 cullerada de mostassa antiga

Sal i pebre

Per acompanyar:

Amanida variada

1 cullerada de  mel

1 cullerada de mostassa antiga

Sal i oli d'oliva extra verge


Preparació:

Per coure la carn, si trieu una peça com el rodó no caldrà lligar-la, però si agafeu una peça una mica irregular, la podeu lligar amb fil per tal que agafi una bona forma i sigui més fàcil de tallar.



Quan tingueu la carn a punt i a temperatura ambient, salpebreu-la. Preescalfeu el forn a 200°. Poseu una paella al foc amb una mica d'oli i quan estigui calent, marqueu la carn. Aquest procés ajuda a segellar la carn i a evitar que perdi sucs interiors durant la cocció. 



Un cop tingueu la carn segellada, aparteu-la de la paella i poseu-la en una plata que pugui anar al forn. Barregeu les mostasses i unteu la carn amb la salsa. 

Quan el forn hagi arribat a la temperatura desitjada, introduïu la carn, baixeu la temperatura a 180° i deixeu coure-la. El temps de cocció dependrà de la quantitat de carn i el punt de cocció desitjat. Per 1 kg de rodó de vedella, compteu entre 20-40 minuts, si teniu un termòmetre per introduir a la carn i veure la temperatura interior, us podreu assegurar de forma més curosa la cocció:


Cru- 45° interns

Poc fet- 50° interns

Al punt- 60° interns

Ben fet 70° interns



Acabada la cocció, traieu la carn del forn i deixeu-la reposar, embolcallada amb un tros de paper d'alumini. Es recomana deixar-la reposar el mateix temps de la cocció, si s'ha cuit en 30 minuts, deixeu-la reposar 30 minuts.



Un cop la carn ha reposat, la podeu servir tèbia o bé freda. Si la deixeu feta d'unes hores, serà més fàcil de tallar i serà encara més gustosa. La podeu servir acompanyada d'una amanida i unes patates. Per guarnir la carn i l'amanida podeu fer una vinagreta amb la mostassa, la mel, la sal i l'oli d'oliva.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada