El babka és un pa dolç típic de la cultura jueva. Aquesta recepta és una massa de pa, no massa dolç i farcit d'una barreja de xocolata i canyella. El llevat en dues vegades, fa que la massa sigui molt esponjosa i duri molts dies tou. Visualment és espectacular, animeu-vos a fer-lo.
Ingredients:
350 g de farina de força
12 g de llevat fresc
125 ml de llet
35 g de mantega
30 g de sucre
2 ous
1/2 cullerada de sal
Pel farcit:
80g de mantega
50g de sucre
20 g de cacau pur
80 g de xocolata desfeta
Per l’almívar:
80 g d’aigua
80 g de sucre
Preparació:
Comencem preparant la líquids. Posem un cassó al foc amb la llet i la mantega i ho escalfem fins que es fongui la mantega. Deixem que es refredi. Posem dins el bol de la pastadora la farina, la sal, el llevat i el sucre. Afegim la mescla de llet i els ous. Ara pastem amb el ganxo fins que quedi una massa flexible, uns 4-5 min. Deixem la massa dins el bol, tapem amb un drap i deixem reposar d’ una hora i mitja a dues hores, ha de doblar el volum.
Preparem mentrestant el farcit i l'almívar. Pel farcit, barregem la mantega amb la xocolata desfeta, el cacau en pols i la canyella. Per fer l'almívar posem el sucre i l'aigua en un cassó i l'acostem al foc fins que bulli. Reservem.
Quan la massa hagi doblat el seu volum, l'estirem formant un rectangle. Escampem per sobre el farcit i l'enrotllem.
Amb les dues parts resultants, formem una trena.
Introduïm la trena formada dins un motlle de plum-cake engreixat prèviament. Deixem fermentar un altre cop, uns 30 minuts i preescalfem del forn a 180º. Pintem amb l'almívar
i posem el babka en el forn. Passats 20 minuts, pintem un altre cop el babka i el tornem a enfornar 15 minuts més. Quan estigui cuit, el deixarem refredar dins el motllo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada