dijous, 26 de gener del 2023

Pastís de formatge “Laviña”

 De pastissos de formatge n'he fet uns quants, però definitivament aquest és el més fàcil de fer i el més bo. El resultat ja el podeu veure en les fotografies, queda espectacular, és sedós i molt gustós. A més he canviat la farina de blat per la de blat de moro, amb la qual cosa és perfecte per intolerants al gluten. 



INGREDIENTS (6-8 persones):

1/2 kg de crema de formatge 

200g de sucre

4 ous

250 ml de nata (35% matèria grassa) 

1 cullerada de farina de blat de moro

Motlle o cèrcol de 20 cm

Preparació:

Comenceu preescalfant el forn a 210º.

Folreu el motle o el cèrcol amb paper de forn. Agafeu un bol i poseu-hi tots els ingredients, la crema de formatge, el sucre, ols ous, la nata i la farina de blat de moro.



Remeneu amb unes barnilles o amb una batedora fins que hagueu obtingut una mescla homogènia. Introduïu la massa dins del motle



i quan el forn estigui calent poseu-lo en la posició 2, amb calor a dalt i a baix.

Deixeu coure uns 30 minuts, enretireu-lo del forn quan comenci a estar la superfície daurada i el centre encara tremoli una mica en moure el motle.

Un cop s’hagi refredat, poseu-lo a la nevera unes hores abans de desemmotllar-lo. El poseu servir acompanyat d’una melmelada de fruits vermells o qualsevol altra que us agradi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada