dijous, 4 de gener del 2024

Ànec al forn amb taronja

Un plat típic català és l'ànec amb taronja. Ja des de l'antiguitat sabien que els àcids de la taronja ajuden a fer la carn més tendra. L'ànec es pot fer a la cassola o bé al forn. La taronja a part de fer la carn més tendra dona un gust boníssim a l'ànec. És un plat de festa, gaudiu-lo en companyia. 

Disculpeu, aquest cop, no vaig fer fotografies un cop tallat i emplatat. 


Ingredients:

1 ànec de pagès

2 taronges

2 porros o 2 cebes

1 fulla de llorer

1 copeta de licor de taronja

1 copa de caldo de pollastre

1 cullerada maizena (opcional)

Sal i pebre

Preparació:

Preescalfeu el forn a 160°. Netegeu els porros i talleu-los a rodanxes o bé podeu fer la cocció amb cebes, amb el que us agradi més. Poseu els porros al fons d'una plata de forn. Salpebreu l'ànec i poseu-lo sobre els porros. Poseu una fulla de llorer tallada a trossos repartida per la plata. Espremeu les taronges i repartiu el suc per la plata. Talleu les peles de taronja i repartiu-les per la plata i poseu-ne una mica dins de l'ànec. 


Quan estigui calent el forn, introduïu-lo dins el forn i deixeu-lo coure unes 3-4 hores. Les receptes tradicionals couen durant 2 hores l'ànec a 180°, si ho feu a temperatura més baixa, aconseguireu que la carn quedi més tendre. Durant la cocció aneu regant amb el suc de taronja i a mitja cocció doneu-li la volta a l'ànec, afegiu-hi el licor de taronja i el caldo. Si teniu un termòmetre de cocció, podeu controlar si està cuit o no comprovant la temperatura interior. Estarà cuit quan la temperatura estigui a 70°. Un cop cuit l'ànec, deixeu-lo reposar 15 minuts, embolcalleu-lo amb paper d'alumini. Mentre reposa l'ànec, passeu pel tamís les verdures i els sucs.


Poseu el resultat del filtratge en un cassó i deixeu reduir la salsa. Veureu que té molt greix que ha anat deixant l'ànec, enretireu-lo amb una cullera. Si voleu que la salsa sigui una mica més espessa, un cop reduïda, afegiu-hi una mica de maizena diluïda en una cullerada d'aigua freda. Talleu l'ànec, les potes i filetegeu els pits. Serviu la carn acompanyada de la salsa de taronja. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada