dijous, 11 de desembre del 2025

Pastís de formatge Pedroche

Al blog hi trobareu moltes receptes de pastís de formatge, i és que a casa en som autèntics fans. Avui n’hi afegeixo un més: la recepta de la Cristina Pedroche. Si controleu bé el temps de cocció, el centre quedarà lleugerament cru i obtindreu una textura sedosa que el fa irresistible. El toc de parmesà li aporta profunditat i un punt salí molt encertat, convertint-lo en un pastís especialment equilibrat i ple de sabor.
És una recepta que val la pena provar. Us la recomano de veritat.

Ingredients:

500 g de crema de formatge

250 g de nata 35% m.g

5 ous

100 g de formatge fresc

80 g de formatge parmesà

200 g de sucre

10 g de farina

Un polsim de sal

Per la base (opcional)

200 g de galetes (digestive, lotus...)

80g de mantega

Preparació:

Comencem preparant la base del pastís. Triturem les galetes fins a obtenir una textura de sorra fina. En aquest punt, hi afegim la mantega fosa i barregem bé fins a aconseguir una pasta homogènia.

                               

Agafem un motlle desmuntable de 20 cm de diàmetre i el folrem amb paper de forn. Hi incorporem la mescla de galeta i, amb l’ajuda d’una cullereta, pressionem bé la massa fins que quedi compacta i uniforme.


Ara preparem el farcit. Posem tots els ingredients al bol de la batedora: la crema de formatge, el formatge fresc, el parmesà, la nata, els ous, la sal i el sucre. Ho triturem tot plegat fins a obtenir una barreja fina i homogènia. A continuació, hi afegim la farina i tornem a barrejar suaument.




Aboquem la mescla sobre la base de galeta i introduïm el motlle al forn, prèviament preescalfat a 190 °C. Enfornem durant uns 30 minuts. Si volem que el centre quedi una mica cru, en moure el motlle hauria de “tremolar” lleugerament. Si veiem que la part superior queda massa clara, podem encendre el grill durant uns minuts fins que adquireixi un bonic to daurat.

Un cop el pastís estigui completament fred, el podem guardar a la nevera ben tapat amb film transparent o dins d’un recipient hermètic per evitar que absorbeixi olors. Es conserva perfectament durant 3 o 4 dies.


Per gaudir-ne en el seu millor punt, es recomana treure el pastís de la nevera uns 10–15 minuts abans de servir-lo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada