divendres, 20 de novembre del 2015

Arepas farcides de guacamole i ou dur

DESAFÍO EN LA COCINADia 20 i Desafio en la cocina ja està aquí. En aquesta ocasió la Carolina del blog Tomillo, Laurel y otras cosas de comer ens proposa fer aquestes delicioses arepas. És un plat típic de Veneçuela i Colombia. Està fet de farina de blat de moro precuita que podeu trobar a les botigues de menjar sudamericà. Es poden acompanyar o farcir d'infinitat de coses. Jo en aquesta ocasió ho he fet d'un guacamole i d'ou dur. Poseu-li imaginació i farciu-lo del que més us agradi. De ben segur que trobareu un munt de propostes dels altres participants al repte aquí.


Ingredients ( 7 arepas):


2 tasses de farina de blat de moro precuita (PAN)
1,5 tasses l'aigua tèbia (aprox)
1 culleradeta de sal
2 cullerades d'oli

Pel guacamole i farcit:

1 alvocat
1 tomata grossa
1 ceba petita
4 ous
Sal i oli d'oliva verge

Preparació:

Poseu en el bol de la Keenwood (també ho podeu fer a mà), la farina, l'oli i la sal. Poseu la pala en forma de K i poseu-la en funcionament. Aneu afegint l'aigua a poc a poc 


per tal que es vagi formant una massa i no ens passem d'aigua. La quantitat és aproximada, cal anar afegint aigua fins que es forma una bola.


 Ara feu boles d'uns 70-80g.

 
Quan les tingueu totes fetes, aneu-les aixafant am un corró, ajuntant les bores si veieu que s'esquerden una mica. 


Quan les tingueu totes preparades, escalfeu una planxa.



Poseu-les a coure en la planxa fins que estiguin daurades les dues cares. Mentre es van coent, podeu preparar els ous i el guacamole. Poseu a bullir els ous en aigua i deixeu-los coure 10 minuts, refredeu-los i peleu-los. Per fer el guacamole, talleu a daus l'alvocat, la tomata i la ceba. Poseu-ho tot en un bol i amaniu-lo amb sal i oli. 


Quan tingueu totes les arepas cuites podreu muntar el plat. Obriu pel mig les arepas i farciu-les amb l'ou dur tallat a llesques i a sobre el guacamole. Poseu una mica d'oli d'oliva per sobre i a gaudir d'aquest plat que ens arriba de Sud-Amèrica!!

diumenge, 15 de novembre del 2015

Bundt cake de cafè

National Bundt Cake Day 2015Per primer cop m'afegeixo al National Bundt cake Day!! Bàsicament perquè l'any passat encara no tenia cap d'aquests motllo..és tant genial i espectacular que no trigaré gaire a comprar-ne un altre. Així que a l'hora de triar una recepta m'he decidit per una del bloc Blaukitchen.Si us agrada el cafè no dubteu a fer-la encara que no tingueu el motllo. A la recepta original, posava 1 cullerada de cafè soluble però ha quedat poc gust de cafè així que ja n'he afegit 2 a la recepta. 

Ingredients:

60 ml de cafè expresso
360g de mantega(temperatura ambient)
330g de sucre
5 ous
360g de farina
1 cullerada de cafè soluble
11g de llevat (Royal)
1'5 cullerada de cacau en pols (no ensucrat)
Glassa (Dr, Oetker-cobertura duo)

Preparació:

Primer de tot, prepareu el cafè i deixeu-lo refredar. Tamiseu i reserveu en un bol, la farina, el llevat i el cacau.


Poseu la mantega i el sucre en el bol de la Keenwod i amb la pala en forma de K de la batedora,


bateu a velocitat 4 fins que quedi escumós i la mantega agafi un color blanquinós (4 minuts aprox). Incorporeu el cafè i poseu la Keenwod en marxi fins que quedi incorporat el cafè.


Afegiu els ous d'un en un. Quan estiguin tots ben integrats,  aneu posant a cullerades la mescla de la farina


fins que quedi una massa homogènia.



Preescalfeu el forn a 175º. Agafeu el motllo i segelleu-lo amb sprai o bé amb mantega i una mica de farina. Repartiu tota la massa pel motllo.


Quan el forn estigui calent, introduïu el motllo en posició 2. Deixeu coure fins que a l'introduir un escuradents, aquests surti net, aproximadament uns 45 minuts. Un cop cuit, traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar 10 minuts en el mateix motllo. Sacsegeu una mica el motllo lateralment i verticalment per tal que es desenganxi el bundt cake. Enretireu-lo i deixeu-lo refredar sobre una reixa. Un cop refredat el podeu servir així mateix o cobrir-lo amb una glassa. En aquesta ocasió he decorat amb una glassa de dos colors de la marca Dr. Oetker. Seguiu les instruccions i aboqueu la glassa sobre el bundt cake. 



    dijous, 12 de novembre del 2015

    Trinxat de col amb botifarra de perol

    Ja estem en plena tardor tot i que realment aquest any el temps no acompanya massa. Tot i així cal aprofitar els productes de tardor com la col i la botifarra de perol. El trinxat és un plat típic de la Cerdanya. És una col i patata bullida i després fregida amb cansalada i greix. És per tant una menja calòrica ideal per dies de fred. Jo en aquesta ocasió he fet una variant, canviant la cansalada per una botifarra de perol. Ho heu de tastar, és boníssim.


    Ingredients (per 4 persones):

    1 col mitjana
    2-3 patates (segons mida)
    3-4 botifarres de perol
    3 grans d'all (opcional)
    Oli d'oliva verge o llar
    Sal

    Preparació:

    Poseu aigua abundant en una olla juntament amb la sal i poseu-la al foc. Renteu i talleu la col. Peleu les patates i talleu-les a daus petits (d'aquesta manera es courà tot uniformement). Un cop bull l'aigua, afegiu-hi la patata i la col. Deixeu bullir la verdura fins que estigui cuita. Escorregueu la verdura i reserveu. Poseu una paella grossa al foc amb l'oli d'oliva o el llar. Poseu la verdura en una plata i amb un aixafador de patates o amb una forquilla aneu aixafant la verdura. No passeu la verdura per la batedora ja que la textura que busquem ha de ser més grollera, no un purè. Cal trobar els trossets de patata i també de col. Quan l'oli de la paella estigui calent afegiu-hi l'all trinxat i  la verdura aixafada. Deixeu que es vagi coent i torrant una mica. Mentre es va coent, no deixeu de remenar. Agafeu una altra paella i fregim les botifarres de perol. Quan tinguem la verdura torradeta i les botifarres cuites, ja podrem muntar el plat. A l'hora de servir, podem posar el trinxat directament al plat acompanyat de la botifarra o bé fer una presentació una mica més lluïda. Agafeu una anell de servir i ompliu 2/3 parts amb el trinxat. Traieu la tripa a la botifarra i poseu el farcit sobre el trinxat.

    dimarts, 10 de novembre del 2015

    Sacchettini amb trompetes de la mort

    Aquesta setmana al Lidl hi havia aquesta preciosa pasta fresca farcida de bolets i trufa. Què millor que aprofitar les trompetes de la mort que hem trobat aquest cap de setmana per fer una deliciosa salsa per acompanyar la pasta. Boníssim, us ho recomano!!!


    Ingredients (2-3 persones):               

    250g de sacchettini de bolets i trufa
    1 ceba de Figueres
    200g de trompetes de la mort
    Oli d'oliva verge
    Sal
    Un polsi de pebre
    150ml de nata líquida

     

    Preparació:

    Poseu aigua abundant amb sal al foc. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la pasta i deixeu-la coure segons indiqui el fabricant, sempre al dente. 
    Mentre es cou la pasta, podeu preparar la salsa. Poseu oli d'oliva en una paella i quan estigui calenta, afegiu-hi la ceba ratllada. Deixeu que agafi una mica de color. 


    Afegiu-hi les trompetes ben netes. 


    Quan estiguin cuites les trompetes (pocs minuts), afegiu-hi la crema de llet. 


    Deixeu que espesseixi una mica la salsa, saleu i afegiu un polsim de pebre. 
    Quan estigui la pasta cuita, escorregueu-la i afegiu-la ràpidament a la salsa juntament amb una mica de l'aigua de la cocció. Serviu immediatament.


    diumenge, 8 de novembre del 2015

    Salmó fumat amb magrana

    Cada estació té els seus productes estrella i cal aprofitar-los, sobretot aquells que no els trobem la resta de l'any. Aquest és el cas de la magrana. Avui us porto una recepta de la revista Cuina, combina el salmó fumat amb la magrana i una salsa de fruits vermells. Una delícia a més molt festiva i acolorida. 


    Ingredients:

    8 llesques de salmó fumat
    12 gerds frescos
    50ml de vinagre blanc
    200ml d'oli d'oliva verge
    1 magrana
    Unes quantes fulles de ruca
    80g de pinyons torrats
    Sal en escates

    Preparació:

    En primer lloc, prepareu la vinagreta de gerds. Poseu en el bol de la batedora els gerds, l'oli, el vinagre, i una mica de sal. Bateu-ho tot fins que aconseguiu una vinagreta d'un preciós color vermell.
    Agafeu una plata de servir i aneu posant el salmó formant uns rínxols. Repartiu per sobre els pinyons torrats, els grans de magrana i la ruca. Repartiu per sobre la vinagreta de gerds i la sal en escates. Serviu. 


    divendres, 30 d’octubre del 2015

    Galetes de Halloween (base galetes i glassa)

    Arriba com cada any el Dia de tot Sants i cada cop més ens envaeixen les tradicions anglosaxones. Enguany m'he decidit per intentar fer unes galetes decorades amb glaça, dedicades a aquestes diades plenes de carbasses i ratpenats per tot arreu.


    Ingredients (40-45 galetes de 10cm):

    250g de mantega (temperatura ambient)
    250g de sucre llustre
    650g de farina
    1 ou XL o 1 ou petit + 1 rovell (temperatura ambient)
    Unes gotes d'extracte de vainilla o qualsevol altre gust
    Llet freda (2-3 cullerades)

    Per la glassa:

    2 clares d'ou
    400g de sucre llustre
    Unes gotes d'aigua
    Essència de vainilla

    Preparació:

    Posem la mantega a temperatura ambient dins el bol de la Kenwood.
    Posem la pala en forma de K. Posem en marxa la batedora durant 1 minut a velocitat 3. Si cal, anem fent baixar la mantega dels costats amb una llengua. Tornem a batre 1 minut més.Tamisem el sucre llustre. A velocitat 1 anem afegint el sucre llustre a poc a poc, vigilant que s'incorpori bé el sucre. Quan el sucre ja estigui ben incorporat, en aquest punt tornem a pujar la velocitat a 3 i ho batem fins que quedi blanquinós i esponjós. En aquest moment, afegim la vainilla o el sabor que haguem triat. Poc a poc anirem també a velocitat 1 l'ou.


     Quan estigui ben integrat, anirem afegint a cullerades, la farina tamisada, la batedora velocitat 1. Veureu que a mesura que aneu afegint la farina, va quedant a grumolls. Quan haguem incorporat tota la farina, afegirem la llet. Primer afegirem una cullerada mentre la batedora estigui en marxa, esperarem que s'afegeixi i n'afegirem 1 o dos més si cal. Sabrem si en cal més o no per la consistència de la massa. En el moment en que la massa s'ajunti en forma de bola, ja estarà a punt. Si per alguna raó n'afegiu massa, podeu posar una mica més de farina. 



    Feu una bola amb la massa. Poseu-la sobre un paper de forn i partiu-la en 4 parts. 




    Amb un corró alliseu la massa amb el gruix que més us agradi per fer les galetes. Feu el mateix amb les altres 3 parts. Aneu apilonant les planxes de massa de galetes una sobre l'altre i tapeu la última amb un altre full de paper. 


    Poseu a la nevera com a mínim 3 hores. Jo l'he deixat tota una nit. Un cop reposada la massa a la nevera, ja podeu agafar els talladors i fer les galetes. Les galetes fetes, poseu-les en una plata que pugui anar al forn. Un cop tallades totes les galetes, torneu-les a posar a la nevera 15 minuts o 10 al congelador, així no perdran la forma.


     La massa que us sobri, la podeu reciclar però caldrà posar-la 15 minuts a la nevera abans de tallar-la.



     Preescalfeu el forn a 180º i poseu la plata amb les galetes al foc un cop reposada la massa a la nevera. Si heu tallat les galetes de la mida de 10 cm necessitarà uns 18 minuts per coure's però si són més petites amb 10 minuts en tindreu prou. Si les feu grosses comenceu a vigilar als 15 minuts, recordeu que un cop fora del forn s'endureixen. Deixeu-les refredar abans de fer la decoració, el millor és deixar-les 2 hores.
    Per la glassa:
    Poseu en el bol de la batedora les clares d'ou. Afegiu 130g de sucre llustre. Poseu a la batedora les barnilles batedores. 


    Poseu en marxa la batedora a velocitat 1i aneu afegint a poc a poc la resta de sucre. Trigareu uns minuts i us ha de quedar una consistència semblant a la pasta de dents, quan pugeu les barnilles la glassa ha de quedar enganxada a les barnilles, ben espessa.
     Ha de quedar amb una consistència tal que en una mànega i boquet nº1, pogueu fer els perfils de la glassa i que no es desfaci. En aquest punt, dividiu la glassa en dos i procedirem a tenyir-la. Afegim colorant fins aconseguir el color desitjat en cadascuna de les meitats. Guardeu 1/4 part de cadascuna de les masses per fer el contorn de les galetes. L'altre la torneu a posar en el bol de la batedora i ara afegirem una mica d'aigua (unes quantes gotes) i posarem en marxa la batedora. Ha de quedar una mica més clara, amb una consistència de mel líquida. Aneu afegint aigua fins aconseguir la textura desitjada. Farem el mateix amb les dues glasses (la taronja i la negra). 









    Per començar a decorar les galetes, posarem la massa espessa en una mànega amb boquet nº1. Anirem perfilant les galetes. 


    Un cop totes perfilades, posarem la glassa més líquida en una altra mànega i posarem un boquet nº2 o 3. Amb aquesta glassa, emplenarem l'interior de les galetes,


     ens podem ajudar d'un escuradents per acabar d'omplir tots els buits. 
    Un cop plenes de glassa totes les galetes, deixeu-les assecar unes quantes hores.










    Recepta del bloc El rincon de Bea

    diumenge, 25 d’octubre del 2015

    Hummus

    En àrab i hebreu hummus significa cigró. Aquesta deliciosa crema de cigrons és típica de països de la zona de Grècia fins Aràbia. És una menja vegetariana ideal ja que és molt nutritiva. Jo us la recomano per acompanyar amb verdures fresques (crudités), en aperitius. 


    Ingredients:

    300g de cigrons (1 pot en conserva)
    2 grans d'all
    2-3 cullerades de tahini (salsa de sèsam)
    1 culleradeta de comí en pols
    Suc de 1/2 llimona
    Oli d'oliva e.v
    Sal i pebre vermell
    Verdures per acompanyar

    Preparació:

    Poseu en el bol de la batedora, els cigrons juntament amb l'aigua de cocció, els alls, la salsa tahini, el suc de la llimona, el comí, una mica d'oli i la sal. 






    Tritureu-ho tot amb la batedora fins que aconseguiu una salsa cremosa. Poseu-la en un bol per servir i a sobre escampeu una mica de pebre vermell. Talleu les verdures un cop ben netes en llesques i poseu-les en un bol. Podeu també servir dips o torradetes per acompanyar.